Головна Новини Світ Росія Будуть серйозні наслідки: Путін цинічно застеріг Ізраїль від військової операції у секторі Газа
commentss НОВИНИ Всі новини

Будуть серйозні наслідки: Путін цинічно застеріг Ізраїль від військової операції у секторі Газа

Російський диктатор заявив, що це спровокує "серйозні наслідки" для обох сторін

13 жовтня 2023, 15:47 comments1894
Поділіться публікацією:

Російський президент Володимир Путін у негативному ключі висловився про плани Ізраїлю провести наземну військову операцію у секторі Газа. Цей крок Ізраїлю матиме "серйозні наслідки". Тому, головне "зупинити кровопролиття", заявив диктатор, який сам понад півтора роки керує запеклим вторгненням російської армії в Україну. Як передає портал "Коментарі", свою думку Путін озвучив під час виступу на засіданні Ради глав держав СНД у Бішкеку.

Будуть серйозні наслідки: Путін цинічно застеріг Ізраїль від військової операції у секторі Газа

Володимир Путін. Фото з відкритих джерел

Глава Кремля знову повторив пропагандистську тезу про те, що війна в Ізраїлі — "це результат провальної політики США на Близькому Сході".

"Ми чуємо про плани підготовки наземної операції у Газі. Ми з вами розуміємо як це. Зовсім якщо сказати так, напівпрофесійно, використання важкої техніки в житлових районах — це складна справа і загрожує серйозними наслідками для всіх сторін. А без техніки — це означає, що в тих же житлових забудовах проводити ці операції ще складніше. Найголовніше, що втрати серед цивільних осіб будуть абсолютно неприйнятними. Там майже 2 млн людей живе. Зараз головне таки зупинити кровопролиття", — заявив Путін.

Читайте також на порталі "Коментарі" — Ізраїль поставив ультиматум мешканцям сектору Гази: ООН застерігає від "катастрофи".

Також видання "Коментарі" повідомляло – триває сьома доба ескалації на Близькому Сході, де 7 жовтня бойовики ХАМАС атакували Ізраїль, вчинивши масу військових злочинів, включаючи масові вбивства мирних громадян, навіть немовлят. Армія Ізраїлю (ЦАХАЛ) передбачувано почала жорсткі дії у відповідь, включаючи масовані удари по Сектору Газа, підконтрольного ХАМАС. Крім того, Сектор Газа взято в блокаду (включаючи перекриття води та енергії), допоки терористи не повернуть ізраїльських заручників. Держсекретар США Ентоні Блінкен вже побував в Ізраїлі, невдовзі туди збирається голова Пентагону Ллойд Остін. Штати (для яких Ізраїль – ключовий союзник поза НАТО) направили військову допомогу, а також свої авіаносці – до Східного Середземномор'я. Два кораблі Королівського флоту направила туди й Великобританія, щоб відстежувати загрози регіональної стабільності. Які основні висновки з близькосхідного "погарячіння" можна зробити зараз? Як ситуація може розвиватись далі, чому це важливо і для України? Портал "Коментарі" із цими питаннями звернувся до експертів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини