Головна Новини Світ Росія Чи може Путін заявити про терміни закінчення війни в Україні: чи очікувати сенсацій
commentss НОВИНИ Всі новини

Чи може Путін заявити про терміни закінчення війни в Україні: чи очікувати сенсацій

Прогнозовано почуємо від Путіна чергові стогнання з приводу того, що це Київ та Захід нібито не хочуть переговорів

6 грудня 2023, 16:52 comments1290
Поділіться публікацією:

Питання про терміни війни проти України очолило перелік питань для "прямої лінії" з російським диктатором Володимиром Путіним, яку, як і його велику прес-конференцію, заплановано на 14 грудняДо цієї ж дати, ймовірно, російська окупаційна армія отримала наказ взяти АвдіївкуУ той же час, путінський прес-секретар Дмитро Пєсков заявив, що РФ змушена продовжувати так звану "СВО" (цілі якої вже неодноразово змінювалися), оскільки Захід та Україна нібито не готові розглядати політико-дипломатичні засоби врегулювання конфліктуЧи чекати на якісь сюрпризи під час путінського бенефісу 14 грудня? Портал "Коментарі" із цим питанням звернувся до експертів.

Чи може Путін заявити про терміни закінчення війни в Україні: чи очікувати сенсацій

Володимир Путін. Фото з відкритих джерел

По темі війни ми почуємо традиційні кремлівські меседжі

Експерт програми "Міжнародна та внутрішня політика" аналітичного центру Український інститут майбутнього Ігор Тишкевич поділився такою думкою:

"Я не думаю, що слід очікувати на якісь несподівані заяви. Тим більше, що нам важливі не путінські заяви, а дії країни-агресора".

Немає сумнівів, зазначає експерт, що Путін має ряд завдань: по-перше, заспокоїти своє населення, по-друге, сказати про майбутній хід виборчої кампанії (чи то сам балотується, чи то буде наступник).

"Опитування, яке проводив Український інститут майбутнього, демонструє, що росіян турбує відсутність т.зв. наступника. Що цар не вказав на кого, сказавши – він буде після мене", – пояснює Ігор Тишкевич.

Щодо теми війни – ми, на думку експерта, швидше за все почуємо традиційні кремлівські меседжі "в Україні – фашизм, Москва завжди – за переговори, але за умови, що світ визнає нові кордони Росії, із включенням туди Криму та чотирьох українських областей" .

Кремль не знає цілей цієї війни

Засновник соціологічної компанії Active Group, політичний експерт Андрій Єременко впевнений – чіткої відповіді на те, коли закінчиться війна проти України, від Путіна не слід очікувати.

"З тієї простої причини, – пояснює він, – що Кремль і сам не знає цілей цієї війни, а отже, при якому розкладі можна згорнути т.зв. "СВО". Ну, чи не скаже Путін – "ми хочемо того, не знаємо чого, тому зупинити війну не можемо"? Ми точно почуємо чергові стогнання з приводу того, що це Київ та Захід нібито не хочуть переговорів, а РФ – так усією душею готова. Насправді, коли йдеться про реальні переговори, Москва традиційно викочується неприйнятні умови в стилі – віддайте нам Луганську, Донецьку, Запорізьку, Херсонську області (в повному обсязі), забудьте про Крим, не йдіть до НАТО, а там ми подумаємо".

Тож очікувати на якісь сенсаційні заяви не варто, вважає експерт. Ні в ракурсі війни, ні в ракурсі намічених на березень чергових виборів Путіна.

"Сенсацією було б, скажи він, що не балотуватиметься. А, якщо скаже, що готовий (мовляв, народ просить) – це не сенсація", – пояснює Андрій Єременко.

Найімовірніше, ця прес-конференція та "спілкування з народом" виявляться традиційною тягомотиною, нудною навіть для росіян, прогнозує він.

"Якщо правда, що російська армія отримала наказ взяти Авдіївку до 14 грудня, для нас це радше добре, – зазначає експерт. – Тому що всі ці захоплення "під дату" означають підвищені ризики для армії, що наступає. Адже штурми відбуваються, не виходячи з об'єктивних реалій (наявність необхідних сил та засобів, погодні умови, позиції противника тощо), а – за політичною потребою. Що завжди може призвести до надмірних втрат для атакуючої сторони".

Читайте також на порталі "Коментарі" — ЗСУ підійшли до третьої лінії оборони росіян: Умеров обнадіяв планом на 2024 рік.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://comments.ua/
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини