Головна Новини Світ Росія Чи змінить вбивство Навального ситуацію в РФ: прогноз експерта
commentss НОВИНИ Всі новини

Чи змінить вбивство Навального ситуацію в РФ: прогноз експерта

Ліберальна опозиція займає маргінальну електоральну нішу в РФ

28 лютого 2024, 22:35
Поділіться публікацією:

Вбитий у тюрмі політик Олексій Навальний не потрібний росіянам ні живим, ні мертвим, оскільки опозиція в РФ займає маргінальну електоральну нішу, вважає політичний експерт Олег Саакян.

Чи змінить вбивство Навального ситуацію в РФ: прогноз експерта

Навальний загинув у російській тюрмі. Фото з відкритих джерел

"У Росії майже відсутнє опозиційне електоральне поле. Російську опозицію не підтримують широкі маси населення. Що продемонструвала ситуація з Навальним? Він живим не потрібний був росіянам, оскільки ніхто не вийшов за нього на революцію. Мертвим Навальний також не потрібний росіянам, оскільки його смерть не призвела в Росії до серйозних акцій протесту", – наголосив Олег Саакян.

Політексперт відзначив, що навіть відносно незалежні дослідження "Левада-Центру" показують, що на сьогоднішній день опозиційний електорат у РФ займає дуже маргінальну нішу.

"Є 60% кон’юнктурних виборців – державники, які підтримують Путіна. Ще 20% – імперці, які підтримують російську владу, коли вона щось анексує або бомбить.  Решта 15-20% – це ліберальна антипутінська опозиція, яка дуже розрізнена і лише частина з них є опозицією до імперської Росії", – додав політолог.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що США не планують надсилати своїх військовослужбовців в Україну для участі у війні з російською армією, повідомила спікерка Ради національної безпеки при Білому домі Адрієнн Вотсон. Вона наголосила, що Джозеф Байден раніше вже зробив чітку заяву про те, що США не відправлятимуть свою армію на війну в Україні, і відтоді рішення американського президента не змінилося.

Крім того, портал "Коментарі" розповідав, що США сподіваються, що в Росії з’явиться ліберально-демократична опозиція, яка якимось незрозумілим чином зможе отримати владу. Однак проблема в тому, що у цієї опозиції немає реальних інструментів приходу до влади. Другий фактор, який майже не враховують США, – це Китай. Пекін ні за яких обставин не віддасть всю Росію під вплив Заходу, як це було 1990-х роках.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини