Головна Новини Світ Росія Чим можуть обернутися ядерні погрози РФ
commentss НОВИНИ Всі новини

Чим можуть обернутися ядерні погрози РФ

ЄС готовий відповісти подальшими санкціями - реакція на ядерні заяви Путіна

27 березня 2023, 15:45
Поділіться публікацією:

Російська ядерна зброя в Білорусі є загрозою європейській безпеці. Про це заявив глава дипломатії ЄС Жозеп Боррель, реагуючи на оголошений Путіним намір перекинути в Білорусь ядерне озброєння, пишуть "Коментарі".

Чим можуть обернутися ядерні погрози РФ

Ядерні погрози Кремля можуть лише посилити світовий санкційний тиск

“Розміщення в Білорусі російської ядерної зброї означало б безвідповідальну ескалацію і загрозу європейській безпеці”, — заявив Боррель у Twitter.

Він також наголосив, що Білорусь все ще може зупинити це, і “це її вибір”. Боррель акцентував, що Євросоюз готовий відповісти на ескалацію подальшими санкціями.

Два дні тому Путін оголосив, що Росія розмістить в Білорусі тактичну ядерну зброю. На заяву вже відреагували в низці країн ЄС, зокрема Польщі, Литві, Німеччині. Міністерство закордонних справ України вимагає негайно скликати позачергове засідання Ради безпеки ООН та очікує на ефективні дії щодо протидії ядерному шантажу Кремля з боку Великої Британії, Китаю, США та Франції. У НАТО назвали ядерну риторику Росії “небезпечною та безвідповідальною”.

Як писали раніше "Коментарі", у Білорусі до 1 липня буде готове сховище для тактичної ядерної зброї РФ. Про це заявив російський диктатор Володимир Путін у сьогоднішньому інтерв'ю, оприлюдненому росЗМІ. Тут розмістять російські тактичні ядерні боєприпаси, а також розпочнуть підготовку білоруських екіпажів літаків, які можуть використовувати ядерну зброю. Військовий злочинець зазначив, що Росія вже розмістила у Білорусі комплекс "Іскандер", який також може бути носієм ядерної зброї.

Йшлося на порталі "Коментарі" і про те, що своєрідною, проте не оригінальною вже стала реакція очільник Білорусі на плани Британії передати Україні снаряди зі збідненим ураном.

Читайте також на сайті "Коментарі" — як США "підрізали крила" Лукашенку.



 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини