Головна Новини Світ Росія Чиновників РФ після поїздок за кордон перевіряють спецслужби: що про це відомо
commentss НОВИНИ Всі новини

Чиновників РФ після поїздок за кордон перевіряють спецслужби: що про це відомо

Російських чиновників після закордонних поїздок почали перевіряти спецслужби на предмет того, чи не вербували їх іноземні розвідки

28 лютого 2024, 21:19
Поділіться публікацією:

Як розповів російський журналіст-розслідувач Олександр Захаров, співробітників бюджетних організацій РФ, які виїжджали за кордон, зобов'язують заповнювати анкету з питаннями про контакти з іноземцями.

Чиновників РФ після поїздок за кордон перевіряють спецслужби: що про це відомо

У РФ посилюють перевірки чиновників. Фото з відкритих джерел

За інформацією журналіста, від російських держслужбовців вимагають вказати повні особисті дані, форму допуску до державної таємниці, країну, мету і терміни поїздки, місце проживання за кордоном, включно з номером кімнати в готелі.

За словами Олександра Захарова, блок запитань до чиновників присвячений взаємодії з іноземцями.

"Чиновники мають подати відомості про людей, з якими вони контактували під час поїздки, та повідомити, хто з іноземців відвідував місце їхнього проживання і з якою метою. Також у чиновників запитують про теми розмов з іноземцями, чи запитували вони про ставлення до російського уряду, подій у світі та життя в РФ", — повідомив журналіст-розслідувач.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що США не планують надсилати своїх військовослужбовців в Україну для участі у війні з російською армією, повідомила спікерка Ради національної безпеки при Білому домі Адрієнн Вотсон. Вона наголосила, що Джозеф Байден раніше вже зробив чітку заяву про те, що США не відправлятимуть свою армію на війну в Україні, і відтоді рішення американського президента не змінилося.

Крім того, портал "Коментарі" розповідав, що США сподіваються, що в Росії з’явиться ліберально-демократична опозиція, яка якимось незрозумілим чином зможе отримати владу. Однак проблема в тому, що у цієї опозиції немає реальних інструментів приходу до влади. Другий фактор, який майже не враховують США, – це Китай. Пекін ні за яких обставин не віддасть всю Росію під вплив Заходу, як це було 1990-х роках.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини