Головна Новини Світ Росія Чого чекати від зустрічі Путіна з олігархами – чому вона знадобилася саме зараз
commentss НОВИНИ Всі новини

Чого чекати від зустрічі Путіна з олігархами – чому вона знадобилася саме зараз

Основна тема для переговорів Путіна з олігархами буде економічна, хай і через призму війни

13 березня 2023, 16:14 comments1744
Поділіться публікацією:

У четвер, 16 березня, російський диктатор Володимир Путін скликає олігархів. Ця зустріч стане першою з 24 лютого 2022 року, коли Росія вторглася в Україну. Експерти розповіли виданню "Коментарі", чого очікувати від зустрічі путінського режиму з представниками провідних членів Російського союзу промисловців та підприємців (РСПП).

Чого чекати від зустрічі Путіна з олігархами – чому вона знадобилася саме зараз

Володимир Путін. Фото з відкритих джерел

Цікаво буде подивитися, хто з олігархів з'явиться на цій зустрічі, а хто – ні

Директор аналітичного центру "Політика" Микола Давидюк вважає, що Путін скликає олігархів, перш за все, щоб провести своєрідний реєстр: хто в нього залишився, кого він може вважати "своїми", хто готовий з ним йти до кінця.

"Хто не готовий, може потрапити до списку путінських ворогів. При цьому латентно вони все одно підтримуватимуть Путіна", – зазначає експерт.

За його словами, цікаво буде подивитися, хто з олігархів з'явиться на цій зустрічі, а хто – ні. Бо на словах деякі з них проти війни (як той самий Дерипаска), але на подібні зустрічі – ходять.

"Немає сумнівів, що Україні слід запроваджувати більше санкцій проти країни-агресора та її громадян. Досі є тисячі не заарештованих об'єктів на нашій території. А це мільярди доларів, які можна спрямувати на підвищення зарплат військовим (а не знижувати їх, як сьогодні відбувається), – наголошує Микола Давидюк. – Ну, а російські олігархи – це просто гаманці та дармоїди, які тримають путінський кеш. І Україні слід бити по цих гаманцях. У тому числі – виводити російські гроші зі Швейцарії та заливати до українського бюджету".

Російська влада і так контролює олігархів, а ось керувати їхньою власністю чиновники не можуть, бо не вміють

Експерт Української фабрики думки Юрій Гаврилечко не виключає, що подібна зустріч може бути путінською підготовкою до візиту китайського лідера Сі Цзіньпіня до Москви, анонси про який уже пробиваються у низці західних ЗМІ.

"Основна тема для переговорів буде економічною, хай і через призму війни. І тому отримання інформації про стан справ в економіці від олігархів – вельми логічний крок із боку російського диктатора, – пояснює експерт. – Російська влада і так контролює олігархів, а от управляти їхньою власністю чиновники не можуть, бо не вміють. І розпочата націоналізація підприємств, які можуть виробляти військову продукцію (йде в Росії з початку березня 2023), швидше за все, зіткнулася з труднощами адміністративно-організаційного характеру".

Тобто, уточнює Юрій Гаврилечко, забрати-то не складно, а ось що згодом з цим добром робити...

"У чиновників не надто гладко виходить керувати виробництвом. Лаври Берії, може, багато хто і готовий на себе приміряти, але мізків та навичок, щоб відповідати їм – ні. Це може бути ще однією темою для путінського спілкування з олігархами", – припускає експерт.

Читайте також на порталі "Коментарі" — кого за провал війни Кремль може призначити козлом відпущення – хто перший у списку.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://comments.ua/
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

000

13 березня 2023, 16:38

Секс без обязательств: без денег, все анонимно, реальные девки с реальными фото, без шлюx и кидал. Здесь девки сами хотят и первые пишут, я уже не первую снимаю здесь ----- https://min.lc/vix


Новини