Головна Новини Світ Росія Чому Путін їде в Монголію: яка мета російського диктатора
commentss НОВИНИ Всі новини

Чому Путін їде в Монголію: яка мета російського диктатора

Володимир Путін планує відвідати Монголію, щоб принизити Міжнародний кримінальний суд.

1 вересня 2024, 12:12 comments1042
Поділіться публікацією:
Автор:
avatar

Slava Kot

Російський диктатор Володимир Путін запланував візит до Монголії на 3 вересня 2024 року, попри те, що країна ратифікувала Римський статут та має зобов’язання арештувати Путіна на своїй території. Український журналіст Віталій Портников розповів, яку мету переслідує Путін своїм візитом до Монголії.

Чому Путін їде в Монголію: яка мета російського диктатора

Російський диктатор Володимир Путін. Фото з відкритих джерел

Віталій Портников в ефірі телеканалу "Еспресо" розповів, що головне завдання Путіна – це принизити МКС після візиту до Монголії. Російський диктатор таким чином створить прецедент, щоб їздити в інші країни, на які поширюється діяльність МКС.

"Путін їде до Монголії, бо таким чином він може принизити Міжнародний кримінальний суд. Фактично він може створити прецедент. Монголія запросила Путіна й нічого не сталось. Ось у чому історія. Це прецедент і після цього інші країни, які підписали Римський статут й ратифікували його, можливо, зможуть спокійно запрошувати Путіна і не тільки його", — вважає Портников.

За словами українського журналіста, Путін намагається похитнути демократичні позиції та розділити світ своїм візитом до Монголії. 

"Монголія є демократичною країною. Втім, її влада підтримує Росію й Китай. Виявляється, можна бути умовною демократичною країною й співпрацювати з диктатурами. От так і розділяється світ й створюється війна світів. Путін же є одним з активних гравців, який цю війну провокує", — підсумував Портников.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Міжнародному кримінальному суді пояснили, чи має Монголія обов'язково заарештувати Путіна, якщо той буде на території їх країни. 

Також "Коментарі" писали про пастку для Путіна у Мексиці, яка запросила російського диктатора на інавгурацію.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини