Головна Новини Світ Росія Дії Лукашенка принизили Путіна: президент Білорусі скористається ситуацією
commentss НОВИНИ Всі новини

Дії Лукашенка принизили Путіна: президент Білорусі скористається ситуацією

Олександр Лукашенко використає ситуацію з бунтом Пригожина для своїх цілей.

25 червня 2023, 08:25 comments1191
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Президент Білорусі Олександр Лукашенко прямо посприяв завершенню бунту лідера ПВК "Вагнер" Євгенія Пригожина. Такі дії виявились принизливими для Путіна. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на ISW.

Дії Лукашенка принизили Путіна: президент Білорусі скористається ситуацією

Президент Білорусі Олександр Лукашенко. Фото: з відкритих джерел

Ввечері, 24 червня пресслужба білоруського президента оголосила, що Лукашенку вдалось домовитись з Євгенієм Пригожиним припинити його наступ на Москву. Згідно з домовленостями Пригожин відмовляється від наступу, Кремль знімає попередні звинувачення з нього та безпечно доправляє лідера вагнерівців до Білорусі.

Інститут вивчення війни вказує, що Лукашенко має невизначений вплив на Пригожина, а у пресслужбі президента Білорусі вказали на давнє знайомство між обома. Окрім того, Білорусь слугувала для вагнерівців як транзитна країна для своїх місій в інших точках світу. Також Лукашенко використав вагнерівців для просування своєї виборчої кампанії у 2020 році.

Аналіз ISW вказує, як цим може скористатись президент Білорусі.

"Лукашенко, ймовірно, намагатиметься використати деескалацію збройного повстання для досягнення своїх цілей, таких як відстрочка офіційного оформлення Союзної держави Росії та Білорусі або запобігання Путіну використанню білоруських військ в Україні", — пишуть ISW.

Інститут вивчення війни вважає, що домовленість між Лукашенком та Пригожиним є принизлива для Путіна, який самостійно не врегулював ситуацію.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Інститут вивчення війни проаналізував причини початку бунту засновника ПВК "Вагнер" Євгена Пригожина.

Також "Коментарі" писали про аналіз ISW, який вказував, що Пригожин планує розпочати військові дії на території Росії.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини