Головна Новини Світ Росія Доходи від нафти та газу РФ зростуть на 50%: чому не спрацьовують санкції
commentss НОВИНИ Всі новини

Доходи від нафти та газу РФ зростуть на 50%: чому не спрацьовують санкції

Москві вдалося перенаправити експорт нафти з Європи до Індії та КНР, через що санкції виявилися малоефективними

26 червня 2024, 16:15 comments1720
Поділіться публікацією:

Згідно з підрахунками експертів, доходи РФ від продажу нафти та газу у червні зростуть більш ніж на 50% у річному обчисленні. Як повідомляє портал "Коментарі", про це повідомляє "Reuters".

Доходи від нафти та газу РФ зростуть на 50%: чому не спрацьовують санкції

Володимир Путін. Фото: з відкритих джерел

У матеріалі йдеться, що розрахунки показали, що прогнозовані червневі доходи Москви від нафти і газу становитимуть 814 млрд. рублів (9,4 млрд. доларів). Для порівняння, травневий показник становив 794 млрд рублів, а в червні 2023 року Росія отримала "всього" 529 млрд рублів доходу.

Зазначається, що війна в Україні змусила Захід запровадити численні санкції, спрямовані на обмеження російських нафтогазових надходжень, що становлять близько третини федерального бюджету РФ.

Втім, росіяни перенаправили експорт нафти з Європи до Індії та КНР, забезпечивши цим вкрай необхідну фінансову підтримку для своєї агресії.

Зазначимо, у понеділок, 24 червня, Рада Європи офіційно ухвалила новий пакет санкцій проти Росії за війну проти України. Це вже 14-й пакет антиросійських санкцій із початку повномасштабного вторгнення.

Тим часом сьогодні стало відомо, що Адміністрація Байдена навмисно запроваджувала м'якіші енергетичні санкції проти Росії, Ірану та Венесуели, щоб утримати ціни на пальне перед виборами.

Так, Адміністрація Байдена прагне утримати ціни на газ стабільними перед виборами, заохочуючи надходження нафти до глобальних ринків. Це завдання стикається з іншим пріоритетом: бути жорсткими із противниками, такими як Росія, Іран та Венесуела. Це призвело до менш суворих санкцій проти основних нафтовидобувних країн.

Читайте також на порталі "Коментарі" — білорусам доведеться платити за дружбу з РФ: яке рішення ухвалив Євросоюз.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини