Головна Новини Світ Росія Хакери зламали пошту російського політика найвищого ешелону: корупційні схеми, обхід санкцій та ворог України
commentss НОВИНИ Всі новини

Хакери зламали пошту російського політика найвищого ешелону: корупційні схеми, обхід санкцій та ворог України

У мережу потрапила велика кількість таємної інформації з пошти заступника голови Держдуми РФ Олександра Бабакова.

21 серпня 2023, 14:30
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Хакактивісти організації "Кібер Спротив" поділились інформацією з міжнародною розвідувальною спільнотою InformNapalm про заступника голови Держдуми РФ Олександра Бабакова. У витоку файлів з назвою BabakovLeaks розповідається про корупційні схеми Бабакова та його діяльність проти України.

Хакери зламали пошту російського політика найвищого ешелону: корупційні схеми, обхід санкцій та ворог України

Заступник глави Держдуми РФ Олександр Бабаков. Фото з відкритих джерел

Згідно з викритими листуваннями InformNapalm вказує, що Бабаков використовував різні корупційні схеми з відмиванням мільярдів рублів. Одна зі схем працювала так, помічник Бабакова звертається до нього і "просив займ" на 100 млн рублів під три роки. Таким чином Бабаков мав час для відбілювання корупційних грошей через свого помічника, який згідно з викритими документами постійно супроводжує Бабакова у закордонних поїздках та активно завозить контрабанду до РФ. Також існують інші схеми з нерухомістю та "допомогою другу".

Олександр Бабаков також виступав як куратор. Російський політик має три головні напрямки: Африка, Іран та Індія. Саме Бабаков організував конференцію та саміт у Санкт-Петербурзі з представниками Африки. А також сприяє розширенню співпраці з іншими країнами, аби зменшити вплив західних санкцій.

Щодо України, то Бабаков співпрацює з організацією Міжнародний союз російських співвітчизників (МСРС), яка створена для поширення гібридного впливу РФ та створення дестабілізаційний факторів. Через цю організацію Бабаков намагався залучити іноземців у Крим. Також організовував заходи, які мали на меті привабити росіян з інших крахн до анексованого Криму. Крім того, Бабаков просив нагородити "спостерігачів" незаконного референдуму в Криму. InformNapalm задається питанням: "в яких ще країнах нагороджують спостерігачів після виборчого процесу?".

Цікаво, що Бабаков також просив у російського кінофонду надати 1 млрд рублів для Стівена Сігала. Таке рішення Бабаков пояснив "масштабом особистості".

InformNapalm вказує, що оприлюдненні матеріали є лише невеликою частиною, адже більшість інформації потрапила до правоохоронних органів України.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Путіна серйозна проблема, а Росія має не так багато варіантів.

Також "Коментарі" писали, що ЗМІ дізнались, які країни світу готові продавати зброю Росії.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини