Головна Новини Світ Росія Хто стоїть за терактом у Росії: США отримали розвіддані
commentss НОВИНИ Всі новини

Хто стоїть за терактом у Росії: США отримали розвіддані

За інформацією NYT, влада США заявляє, що за терактом у Росії стоїть ІДІЛ

23 березня 2024, 09:00 comments1122
Поділіться публікацією:

Відповідальність за атаку на мирних громадян у Підмосков'ї несе осередок терористичної організації Ісламської держави. Як передає портал "Коментарі", про це повідомляє "New York Times" із посиланням на неназваних американських чиновників.

Хто стоїть за терактом у Росії: США отримали розвіддані

Теракт у Підмосков'ї. Фото: з відкритих джерел

Зазначається, що у березні США зібрали розвіддані про те, що Ісламська Держава планує теракт у Росії. Члени ІДІЛ активно діють у Росії, повідомив один із американських чиновників.

Спецслужби США збирали розвіддані і до березня прийшли до висновку, що "Вілаят Хорасан", афганський осередок ІДІЛ, планує теракт у Москві. За словами представників контртерористичної служби США, після періоду відносного затишшя ІДІЛ знову повернулося до планування атак у Європі. Причому більшість із цих планів було зірвано.

Аналітик у боротьбі з тероризмом у консалтинговій безпековій компанії Soufan Group Колін Кларк уточнює, що ІДІЛ останні два роки "був зациклений" на Росії, критикуючи Путіна у своїй пропаганді. Прихильники терористичного об'єднання кажуть, що на його руках кров мусульман – маючи на увазі війни Росії у Чечні, Сирії та Афганістані.

"The New York Times" також повідомляє, що США повідомляли про загрозу терактів у Росії не лише публічно 7 березня, а й у приватному порядку російським чиновникам.

Офіційний представник США повідомив "CBS News", що США справді мають розвіддані, які підтверджують заяву Ісламської держави про їхню відповідальність і у них немає підстав сумніватися в них.

Зазначимо, 22 березня в Росії невідомі люди у камуфляжі відкрили вогонь у концертному залі "Крокус сіті холу", що знаходиться на північному заході Москви.

Читайте також на порталі "Коментарі" — кількість жертв теракту в Підмосков'ї зросла до 80, повідомляється, що багато людей загинуло не від пострілів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини