Головна Новини Світ Росія Хто власник "Крокус Сіті Хол", який виконує завдання від керівництва Росії
commentss НОВИНИ Всі новини

Хто власник "Крокус Сіті Хол", який виконує завдання від керівництва Росії

Російський олігарх Араз Агаларов власник ТЦ "Крокус Сіті Хол", у якому сталась масштабна стрілянина з понад сотнею смертей.

26 березня 2024, 15:55 comments2049
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Власником торгового центру "Крокус Сіті Хол" виявився один з найбагатших людей Росії Араз Агаларов. Російський бізнесмен здійснює багатомільйонні інвестиції в будівництво на замовлення Володимира Путіна. Крім того, він друг Дональда Трампа та підозрювався у скандалі щодо втручання у вибори в США у 2016 році.

Хто власник "Крокус Сіті Хол", який виконує завдання від керівництва Росії

Російський олігарх Араз Агаларов та його син Емін. Фото з відкритих джерел

22 березня у підмосковному Красногорську стався теракт у ТЦ "Крокус Сіті Хол", де було вбито 139 росіян. Відповідальність за терористичний акт взяла на себе організація ІДІЛ. Однак Путін та російське керівництво, попри заперечення США, звинувачує в інциденті Україну.

Власником місця, де стався напад терористів виявився народжений в Азербайджані Араз Агаларов. Сам Агаларов наголошує, що він громадянин РФ, а російські ЗМІ називають його олігархом. Статки бізнесмена Forbes оцінив у 1,2 млрд доларів.

Араз Агаларов володіє компанією Crocus Group і отримує багатомільярдні державні замовлення без тендерів.

"Він вважає за краще стверджувати, що не отримує держзамовлення, а "виконує завдання" від керівництва країни. Це стосується і завдань, які ставить особисто Путін", — описує Агаларова The Insider.

Російський олігарх в інтерв'ю також похвалився, що має портрет Путіна у власному кабінеті. Крім того, Агаларов заявив, що Путін "ідеальний вибір для Росії!".

"Якби він погодився правити довічно, я б з радістю це прийняв. Країна розвалиться з усім цим Навальним", — розповів Агаларов в інтерв'ю телеканалу "Дождь".

У 2002 році Араз Агаларов побудував найбільший торговий центр у районі Москви – "Крокус Сіті Хол". Крім того, олігарх стоїть за створенням найбільшого виставкового центру Росії "Крокус Експо". Саме тут часто організовуються з'їзди путінської партії "Единая Россия". Також компанія олігарха будувала МКАД і працювала над будівництвом двох стадіонів до ЧС-2018 у Калінінграді та Ростові-на-Дону. Російське керівництво доручило Аразу Агаларову побудувати Далекосхідний федеральний університет, космодром "Восточний" та інші проєкти.

У серпні 2023 року Crocus Group уклала черговий контракт без тендеру. За дорученням Федеральної митної служби компанія працює над проєктом автомобільного прикордонного переходу Торугарт в Киргизстані за 10,5 млн руб. За інформацією The Insider, офіційно підряди отримує син олігарха Емін Агаларов.

Агаларов та його син мають зв'язки с Дональдом Трампом. У 2013 році вони спільно організували "Міс Всесвіт" в Росії. Конкурс краси проходив у "Крокус Сіті Холі". Після його завершення вони зустрілись з Трампом за вечерею. Крім того, Емін Агаларов не лише бізнесмен, але й співак. В одному з його кліпів знявся Трамп.

У 2016 році сім'я Агаларова можливо була причетна до втручання у вибори у США.The Washington Post писали, що деякі люди брали участь в операції з "підвищення електоральних шансів Трампа та заподіювали шкоду Клінтон". А сам Агаларов під час виборчої кампанії дарував Трампу дорогі подарунки.

Цікаво, що попри зв'язки з Кремлем, Араз Агаларов та його син не потрапили під санкції. The Insider вказує, що після початку повномасштабного вторгнення Емін Агаларов передав свою квартиру у Маямі дружині, яка має американське громадянство.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв про те, чому ІДІЛ вчинив теракт в Росії та як до цього причетний Путін.

Також "Коментарі" писали, що у Росії відреагували на заяви США щодо непричетності України до теракту у Москві.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини