Головна Новини Світ Росія У Росії відреагували на заяви США щодо непричетності України до теракту у Москві
commentss НОВИНИ Всі новини

У Росії відреагували на заяви США щодо непричетності України до теракту у Москві

МЗС РФ Марія Захарова продовжує просувати російську пропаганду та заперечує заяви США, що між Україною та терактом у Москві немає зв'язку.

26 березня 2024, 09:50 comments1223
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Представники Білого дому та Держдепу США заперечують будь-яку участь України в теракті у "Крокус сіті хол". Однак Росія продовжує спроби звинуватити Україну у терористичній діяльності та не вірить заявам США, які раніше попереджали Москву про теракти.

У Росії відреагували на заяви США щодо непричетності України до теракту у Москві

Речниця МЗС Росії Марія Захарова. Фото з відкритих джерел

Представники США зробили серію заяв, де спростовують повідомлення Кремля про причетність України до теракту в Росії. Остання з таких прозвучала від радника Білого дому Джона Кірбі. Американський чиновник сказав, що за терактом стоїть ІДІЛ, і інцидент немає жодного зв'язку з Україною, додавши, що у цьому питання потрібно поставити крапку.

Однак речниця МЗС РФ Марія Захарова продовжує просувати наративи Кремля та відкидає заяви США. Захарова заявила, що Кірбі знайшов заміну вислову "хайлі-лайклі", який замінив на "не було і крапка".

"Хайлі-лайклі" (англ. highly likely) – це вислів, який в перекладі означає "з високою ймовірністю". Росіяни стверджують, що західні політики, дипломати та спецслужби мають шкалу достовірності інформації, де вислів "хайлі-лайклі" відповідає за 80-90% ймовірної правдивості.

Російська пропаганда використовує цей вислів в іронічному контексті, щоб дискредитувати інформацію, яку надає Захід. За ідеєю Росії, це має показати, що США нібито завжди безпідставно звинувачує Москву.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що російський диктатор Володимир Путін попри заяви ІДІЛ, який взяв відповідальність за теракт у Москві на себе, звинувачує Україну в організації інциденту. На такі слова відреагував міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба, який назвав Путіна патологічним брехуном та навів кілька заяв президента РФ.

Також "Коментарі" писали, що у Зеленського прогнозують розпад Росії.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини