Головна Новини Світ Росія Індія відмовилася від контрактів з "Роснєфтю": яка причина
commentss НОВИНИ Всі новини

Індія відмовилася від контрактів з "Роснєфтю": яка причина

Причиною для відмови від контрактів з російською компанією стали санкції

6 березня 2024, 21:05
Поділіться публікацією:

Індія через антиросійські санкційні обмеження відмовилася підписувати контракти з "Роснєфтю", пише видання Bloomberg з посиланням на власні джерела у галузі.

Індія відмовилася від контрактів з "Роснєфтю": яка причина

"Роснєфть" втратила контракт з Індією. Фото з відкритих джерел

Повідомляється, що "Роснєфті" не вдалося укласти довгострокові контракти з найбільшими індійськими нафтопереробними заводами на придбання 500 тис. барелів на добу.

Як пише видання, переговори, які тривали щонайменше з початку лютого, закінчилися безрезультатно. За підсумками переговорів державні індійські компанії Bharat Petroleum і Hindustan Petroleum вирішили не брати на себе жорсткі зобов'язання із закупівель у найбільшої нафтової компанії Росії в наступному фінансовому році.

Bloomberg відзначає, що лідер індійського нафтового ринку Indian Oil Corp вже має довгострокові контракти з "Роснєфтю" і "Газпромнєфтю" на поставку 24,5 млн тонн нафти, однак компанія зменшить обсяги закупок у 2024 році.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що президент Чехії Петр Павел закликав європейських лідерів продовжити дискусії про можливість направлення в Україну своїх військ. "Ми маємо шукати нові шляхи, включно з продовженням дискусії про можливу присутність в Україні. Давайте не обмежувати себе там, де ми не повинні цього робити. Ми самі вирішуємо, яку форму допомоги ми оберемо", — заявив Петр Павел.

Крім того, портал "Коментарі" розповідав, що керівник Служби зовнішньої розвідки РФ Сергій Наришкін пояснив смерть російського опозиціонера Олексія Навального тим, що "рано чи пізно життя закінчується". Реакцію західних країн на раптову смерть опозиціонера глава СЗР назвав "сатанинськими танцями навколо труни з Навальним".



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини