Головна Новини Світ Росія Індія взяла паузу в імпорті російської нафти: хто готовий врятувати Москву
commentss НОВИНИ Всі новини

Індія взяла паузу в імпорті російської нафти: хто готовий врятувати Москву

Цього місяця Китай планує імпортувати рекордну кількість російської нафти.

18 березня 2024, 14:32 comments4959
Поділіться публікацією:

Китай планує імпортувати рекордну кількість російської нафти цього місяця завдяки великим обсягам нафти сорту Sokol, від якої відмовилася Індія через санкції США. Як повідомляє портал "Коментарі", про це пише агентство "Bloomberg".

Індія взяла паузу в імпорті російської нафти: хто готовий врятувати Москву

Російська нафта. Фото: з відкритих джерел

Азіатська країна цього місяця готова отримати близько 1,7 мільйона барелів російської нафти на день. Очікується, що обсяги надходжень нафти Sokol збільшаться втричі порівняно з попереднім місяцем до рекордного показника 379 тисяч барелів на день.

"Китай залишається послідовним покупцем російської нафти з моменту вторгнення Москви до України, а останнім часом скористався зниженням цін на Sokol після того, як постачання цієї марки до Індії скоротилося. За даними Kpler, імпорт ESPO, іншої марки російської нафти, цього місяця, як очікується, становитиме 882 тисячі барелів на день, що є найвищим показником із січня 2023 року", — пише Bloomberg.

Трейдери зазначають, незрозуміло, чи всі вантажі Sokol потраплять до реальних покупців чи вивантажать на митний склад. Вони посилаються на коливання китайських банків брати участь у торгівлі на тлі останніх санкцій США щодо танкерів. Kpler враховує поставки до М'янми як імпорт Китаю, а фактичні надходження можуть відрізнятися наприкінці місяця через зміни пунктів призначення.

Читайте також на порталі "Коментарі" — загальний експорт російської нафти зріс до найвищого рівня за останні чотири місяці.

Також видання "Коментарі" повідомляло — "Роснафті" не вдалося укласти довгострокові контракти з найбільшими індійськими нафтопереробними заводами на придбання 500 тис. барелів на добу.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини