Головна Новини Світ Росія Кого найбільше ненавидять росіяни – опитування
commentss НОВИНИ Всі новини

Кого найбільше ненавидять росіяни – опитування

Більшість жителів Росії ненавидять США, ЄС та Україну та вважають свою країну "великою"

13 вересня 2023, 13:08 comments4994
Поділіться публікацією:

Більшість росіян вважають, що живуть у "великій" країні. Як і раніше, найбільше негативу росіяни відчувають до США, ЄС та України. Як повідомляє портал "Коментарі", про це йдеться в оновлених даних за підсумками опитування незалежного "Левада-центру".

Кого найбільше ненавидять росіяни – опитування

Росіяни. Фото: з відкритих джерел

Зазначається, що за 20 років удвічі збільшилася кількість жителів Росії, які вважають свою державу "великою країною" — з 43% у 2002 році до 80% у серпні 2023 року. За цей же період втричі зросла кількість тих, хто вважає Китай великою країною – з 19% до 63%. США вважає великою країною кожен третій, хоча двадцять років тому таких було вдвічі більше – 62%.

Також тепер менше росіян, ніж раніше вважають "великою країною" Японію (раніше було 37% – тепер 9%), Німеччину (раніше було 32% – тепер 8%), Великобританію (раніше було 26% – тепер 9%) та Францію (раніше було 10% – тепер 3%).

Якщо ж говорити про країни, до яких росіяни ставляться позитивніше, то такою країною є Китай. 83% росіян відносяться до Китаю позитивно. Водночас 60-65% громадян Росії приблизно однаково негативно ставляться до ЄС, США та України.

Читайте також на порталі "Коментарі" — серед росіян знижується підтримка війни, запевняє "Левада-центр". Так, кількість тих, хто "певно" підтримує дії РФ в Україні, знизилася до 38% (на початок повномасштабного вторгнення частка безумовно підтримуючих була 54%). Тих, хто "швидше підтримує" дії Росії в Україні, виявилося 32%. Втім, низка інших даних демонструє, що путінський режим ще має серйозну підтримку. Що можна сказати, виходячи із даних цього опитування? І чи є в принципі РФ реалістична статистика? Видання "Коментарі" із цими питаннями звернулося до експертів.

Також видання "Коментарі" повідомляло – як досягти змін усередині Росії – хто може стати наступником Путіна.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини