Головна Новини Світ Росія Країни Балтії не вірять, що НАТО захистить їх від РФ. Експерт пояснив чому
commentss НОВИНИ Всі новини

Країни Балтії не вірять, що НАТО захистить їх від РФ. Експерт пояснив чому

У країнах Балтії сумніваються, що НАТО зможе стримати російську агресію

28 лютого 2024, 20:39
Поділіться публікацією:

На третьому році війни в Україні бездіяльність Заходу призвела до того, що країни Балтії починають готуватися до ймовірного вторгнення російської армії та не дуже вірять у стримуючий потенціал НАТО, пише у соціальній мережі політолог Петро Олещук.

Країни Балтії не вірять, що НАТО захистить їх від РФ. Експерт пояснив чому

Балтійці починають готуватися до можливого вторгнення РФ. Фото з відкритих джерел

"Через два роки після початку вторгнення в Україну країни Балтії починають думати, як будуть відбивати гіпотетичне вторгнення російських військ. Балтійські країни планують виходити з конвенції про заборону протипіхотних мін та будувати системи укріплень на кордоні. Очевидно, особливої віри у стримуючий потенціал НАТО у них уже немає. Звісно, тут свою роль відіграють заяви кандидата у президенти США Дональда Трампа, котрий досить заплутано викладає свої думки на питання допомоги союзникам США по НАТО у випадку нападу на них російського агресора. Але й раніше відповідні питання виникали", — зазначив Петро Олещук.

Політолог вважає, що за два останні роки Захід міг раз і назавжди відбити у російського агресора думки про можливість на когось нападати і тоді взагалі не стояло б питання про те, чи зможе НАТО захистити своїх членів.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що США не планують надсилати своїх військовослужбовців в Україну для участі у війні з російською армією, повідомила спікерка Ради національної безпеки при Білому домі Адрієнн Вотсон. Вона наголосила, що Джозеф Байден раніше вже зробив чітку заяву про те, що США не відправлятимуть свою армію на війну в Україні, і відтоді рішення американського президента не змінилося.

Крім того, портал "Коментарі" розповідав, що США сподіваються, що в Росії з’явиться ліберально-демократична опозиція, яка якимось незрозумілим чином зможе отримати владу. Однак проблема в тому, що у цієї опозиції немає реальних інструментів приходу до влади. Другий фактор, який майже не враховують США, – це Китай. Пекін ні за яких обставин не віддасть всю Росію під вплив Заходу, як це було 1990-х роках.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини