Головна Новини Світ Росія Кремль масово висилає представників Німеччини з Росії: Бундестаг говорить, що страждатимуть росіяни
commentss НОВИНИ Всі новини

Кремль масово висилає представників Німеччини з Росії: Бундестаг говорить, що страждатимуть росіяни

Росія вирішила вислати німецьких дипломатів та культурних діячів, що призведе до втрати роботи серед російського населення.

29 травня 2023, 19:20 comments1081
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Москва заявляє, що через русофобію з боку Німеччини змушена вислати німецьких дипломатів та культурних діячів з Росії. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на видання Sueddeutsche Zeitung.

Кремль масово висилає представників Німеччини з Росії: Бундестаг говорить, що страждатимуть росіяни

МЗС РФ оголосила про масове виселення німецьких дипломатів. Фото з відкритих джерел

Речниця МЗС Марія Захарова повідомила, що Кремль відповідає на рішення про вигнання російських дипломатів з Німеччини тим, що виселить німецьких представників зі своєї території. Захарова додала, що Росія нібито йде на такі дії не через власну волю, а реагує на рішення німецької сторони.

"Там дуже багато антиросійських виступів і русофобського контенту", – сказала Захарова.

Уряд Німеччини стверджує, що Росія вже відповіла на видворення російських дипломатів виселенням такої ж кількості німецьких представників дещо раніше, тому нові дії Кремля не пов’язані з цим рішенням, як стверджує Захарова.

Кремль змушує покинути кілька сотень німецьких представників, серед яких не лише дипломати, а також працівники культурних установ, зокрема Інституту Гете та німецької школи у Москві. Таким чином скорочення німецьких представників у Росії, яке набуде чинності з першого червня може призвести до закриття цих установ, що вдарить по росіянах, які там працюють.

"Приймаючи це рішення, російський уряд усвідомлював, що значна кількість місцевих російських громадян, які працювали в німецьких представництвах і культурно-освітніх установах, постраждає та втратить роботу", — оголосив уряд Німеччини.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що чоловік у Німеччині підійшов до поліцейської машини та зняв кепку, демонструючи пальцем на потилицю, де був виголений символ війни "Z".

Також "Коментарі" писали, що Кремль відреагував на рішення Норвегії вислати дипломатів РФ.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини