Головна Новини Світ Росія Кремль потерпає від нестачі ресурсу для активного наступу: Що видумав Путін
commentss НОВИНИ Всі новини

Кремль потерпає від нестачі ресурсу для активного наступу: Що видумав Путін

Без додаткової мобілізації у російській армії просто фізично не може з’явитися нових резервів

21 лютого 2023, 16:56
Поділіться публікацією:

Без ще однієї загальної чи хоча б якоїсь часткової мобілізації у Кремля немає ресурсу для наступу на фронті в Україні. Таку думку в Телеефірі висловив заступник директора Центру досліджень армії, конверсії та роззброєння з міжнародних питань Михайло Самусь. Він зазначив, що ситуація на фронті не змінюється вже кілька тижнів.

Кремль потерпає від нестачі ресурсу для активного наступу: Що видумав Путін

Путін, звернення до Федеральних зборів

“Російські війська щосили намагаються прорвати українську оборону і таким чином окупувати повністю Донецьку та Луганську області. Це не приховує і вище російське керівництво, і військове керівництво, генерали, що зараз це головне завдання, тобто окупувати Донецьку, Луганську області, щоб можна було зафіксувати якийсь успіх. Очевидно, що до звернення Путіна до Федеральних зборів, яке сьогодні було, генерали не виконали це завдання. Тому Путін про військові успіхи багато не говорив”, — сказав Самусь.

Експерт додав, що на тлі відсутності навіть мінімальних успіхів на полі бою також розгорається конфлікт між силами, що наступають, — самою російською окупаційною армією та ПВК “Вагнер”. Зокрема, є проблеми із забезпеченням “вагнерівців” і боєприпасами, і особовим складом.

“І це означає, що ось ця інтенсивність самого наступу може вичерпатися вже за якийсь час, тому що і мотивація падає, і з іншого боку, якщо знімається, скажімо так, терміновість політичних завдань щодо окупації Донецької та Луганської областей, тоді інтенсивність боїв може бути знижена. Тим паче, що Путін не оголосив ту мобілізацію, про яку вже давно говорять. Без додаткової мобілізації нових резервів у російській армії просто фізично не може з’явитися. А це означає, що на будь-яких ділянках фронту не можуть з’явитися ті ударні угруповання, які необхідні для проведення наступальних операцій”, — сказав Самусь.

На його думку, це свідчить про те, що Путін вирішив іти шляхом затягування війни проти України.

“Те, що сьогодні Путін не зміг оголосити цю мобілізацію… Мабуть, існують проблеми в оцінках саме генералів військових, що це вже робити пізно і потрібно йти за сценарієм, мабуть, заморожування, затягування конфлікту, про що загалом сьогодні Путін і говорив у своїй промові”, — вважає експерт.

Як писали "Коментарі", на думку колишнього радника Офісу президента Олексія Арестовича, президент Росії повністю відірвався від політичної реальності й у своєму посланні не дав російському суспільству жодної дієвої ради щодо виходу з військово-політичної кризи.

Нагадаємо, що сьогодні керівник країни-агресора виступив зі своїм посланням до Федеральних зборів. У ньому Путін спробував представити свій погляд на рік війни в Україні. Він спробував пояснити, чому він напав на Україну та розпочав війну, також дуже своєрідно заявив про бажання припинити війну.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

4774

21 лютого 2023, 17:13

Секс знакомства в вашем городе - реальные анкеты людей, которые ищут и хотят секса. Заходи и просматривай фото без регистрации!----- http://redirect.sk/kiska


Новини