Головна Новини Світ Росія Кремль вигадує нові способи наповнити бюджет Росії
commentss НОВИНИ Всі новини

Кремль вигадує нові способи наповнити бюджет Росії

Російський президент намагається залатати дірку в бюджеті та пропонує бізнесу зробити додаткові разові платежі для РФ.

12 лютого 2023, 14:09
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Керівництво Росії веде діалог з великими компаніями на ринку країни, аби ті надали додаткові надходження до бюджету РФ. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на російські ЗМІ.

Кремль вигадує нові способи наповнити бюджет Росії

Президент Росії Володимир Путін. Фото з відкритих джерел

Путін намагається отримати додаткові гроші для бюджету Росії, який постійно недоотримує кошти через санкції проти РФ. Минулого року в Росії був зафіксований рекордний рівень дефіциту бюджету. Окрім того, виросли витрати, які пов'язані з війною в Україні. Тому у Кремлі намагаються "мобілізувати доходи" бюджету та наполягають, що бізнес в Росії повинен здійснити разові надходження для держави. Віцепрем'єр Андрій Бєлоусов підтвердив наміри Кремля.

"Одноразовий добровільний внесок від бізнесу, так, він обговорюється", — сказав російський чиновник.

Російський політик зазначив, що це не підвищення податків для компаній РФ. Окрім того, Бєлоусов додав, що в першій половині 2022 року російські компанії отримали високі прибутки. Загалом, як саме мають сплачуватись додаткові надходження в бюджет РФ поки невідомо, але очікується, що Кремль зможе отримати близько 250 млрд рублів.

Раніше Путін зобов'язав російські державні підприємства, які займаються видобутком та продажем газу і нафти платити до бюджету РФ більше грошей. Загалом такі дії Кремля дозволять отримати Росії 1,8 трлн рублів.

Також "Коментарі" повідомляли про реакцію Володимира Путіна на вихід іноземних компаній з російського ринку. Президент Росії намагався переконати, що санкції і зменшення іноземних компаній в країні призведуть тільки для покращення ситуації.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини