Головна Новини Світ Росія 5 країн, які масово приймають росіян: сюди тікає найбільше громадян РФ після початку війни
commentss НОВИНИ Всі новини

5 країн, які масово приймають росіян: сюди тікає найбільше громадян РФ після початку війни

У Росії спостерігається найбільша еміграція росіян за останні 20 років через вторгнення РФ в Україну. Які країни найчастіше обирають громадяни Росії.

17 липня 2024, 16:16 comments4923
Поділіться публікацією:
Автор:
avatar

Slava Kot

Від початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну близько 666 тис. росіян покину РФ та більше не повернулись до країни-агресорки. Найпопулярнішими країнами для втечі росіян стали сусідні до РФ, а також Ізраїль та США.

5 країн, які масово приймають росіян: сюди тікає найбільше громадян РФ після початку війни

Росіяни масово тікають з Росії. Фото з відкритих джерел

Журналісти The Bell, які позиціонують себе як незалежне видання, звернулися до міграційних і статистичних служб майже 70 країн, щоб отримати інформацію про кількість громадян РФ, які перебувають на їх території від початку повномасштабного вторгнення.

Росіяни найчастіше обирають для втечі з РФ ті країни, для яких не потрібно мати візу. Також серед громадян РФ популярний Ізраїль та США. П’ять країн, куди найчастіше виїжджали росіяни після лютого 2022 року:

  1. - Вірменія – 110 тис. осіб;
  2. - Казахстан – 80 тис. осіб;
  3. - Ізраїль – 80 тис. осіб;
  4. - Грузія – 73,5 тис. осіб;
  5. - США – 48 тис. осіб.

Серед європейських країн росіяни найчастіше обирають Німеччину, куди втекло 36 тис. громадян РФ та Сербію – 30 тис. росіян. Також популярною серед громадян Росії стала Туреччина – 28 тис. росіян переїхало туди після повномасштабного вторгнення РФ в Україну.

Зазначимо, що видання The Bell отримало відповіді не від усіх країн. Зокрема у списку відсутні традиційно популярні серед росіян Таїланд, Індонезія та Кіпр.

Російська влада не надає даних про те, скільки громадян РФ виїхало після початку війни та скільки з них повернулося. Вважається, що еміграція росіян після початку великої війни в Україні є наймасовішою за останні 20 років історії Росії. 

Раніше портал "Коментарі" повідомляв про країни, які заборонили в'їзд для росіян.

Також "Коментарі" писали про те, що росіяни знайшли свою "маленьку Москву" в одній з європейських країн, куди масово переїжджають після початку війни.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини