Головна Новини Світ Росія Лавров назвав, скільки країн намагаються розвалити Росію
commentss НОВИНИ Всі новини

Лавров назвав, скільки країн намагаються розвалити Росію

Сергій Лавров вважає, що близько чверті від усіх країн світу хочуть знищити Росію.

3 вересня 2024, 11:20
Поділіться публікацією:
Автор:
avatar

Slava Kot

Міністр закордонних справ РФ Сергій Лавров заявив, що у світі близько 50 країн нібито намагаються "розвалити Росію". За словами Лаврова, мета Заходу, нібито створити залежний простір на території РФ.

Лавров назвав, скільки країн намагаються розвалити Росію

Очільник МЗС Росії Сергій Лавров. Фото з відкритих джерел

Сергій Лавров виступив перед студентами та викладачами Московського державного інституту міжнародних відносин при Міністерстві закордонних справ РФ, де у пропагандистській промові розповів про "загрози Заходу".

"Заходу замість Росії потрібний залежний, згасаючий, вимираючий простір, де можна творити все, що завгодно. Задля цього було зібрано коаліцію приблизно з 50 країн, щоб спробувати розчленувати Росію", — передають російські ЗМІ слова Лаврова.

У Кремлі неодноразово та безпідставно звинувачують Захід у подібних намірах. Путін подібні заяви робив ще до початку повномасштабного вторгнення РФ у 2021 році, а лютому 2023 року тезу про "розвал Росії" використав колишній президент РФ Дмитрій Медведєв, виправдовуючи війну в Україні. За його словами, якщо Москва припинить війну в Україні, то Росію розірвуть на частини.

Натомість політики західних країн постійно спростовують подібні заяви Путіна та його поплічників. У лютому 2023 року Байден зазначив, що США та Європа не хочуть знищувати або контролювати Росію. Крім того, Байден додав, що Захід не планував нападати на Росію. Очільник МЗС Британії Джеймс Клеверлі вказав, що Захід не прагне знищувати Росію, а допомагає Україні, щоб швидше закінчити війну, яку почав Путін.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, чи готова Росія міняти Курську область на українські тимчасово окуповані території. Лавров озвучив умови Кремля.

Також "Коментарі" писали, що у Кремлі відреагували на план Зеленського перемогти Росію.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини