Головна Новини Світ Росія Лавров розповів про першу розмову з Блінкеном від початку війни
commentss НОВИНИ Всі новини

Лавров розповів про першу розмову з Блінкеном від початку війни

Лавров озвучив свою версію переговорів з держсекретарем США Ентоні Блінкеном.

10 березня 2023, 17:45
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров заявив, що його діалог з державним секретарем США Ентоні Блінкеном була конструктивною, проте російський дипломат не почув нічого нового. Урядові особи Сполучених Штатів та РФ зустрілись на саміті міністрів G20 в Індії. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на видання Sky News.

Лавров розповів про першу розмову з Блінкеном від початку війни

Блінкен і Лавров. Фото з відкритих джерел

Під час свого інтерв’ю на одному з російських телеканалів Сергій Лавров підтвердив, що він зустрівся з Ентоні Блінкеном та мали розмову близько 10 хв. Зустріч обох дипломатів відбулась вперше, після повномасштабного вторгнення Російської  Федерації в Україну минулого року.

Керівник російського МЗС сказав, що без емоцій поговорив з Блінкеном і в кінці потисли один одному руки, проте додав, що нічого нового не почув від американського колеги.

"Все, що я почув, це позиція, яка вже була висловлена ​​і підкреслена публічно багато разів раніше. Я дав свою чесну, детальну оцінку щодо нового договору СНО, і чому ми вважали за необхідне його призупинити", — сказав Лавров.

Перед річницею вторгнення Володимир Путін оголосив, що Росія призупиняє діяльність у договорі про ядерну зброю. РФ має один з найбільших арсеналів ядерної зброї у світі, понад 6 тис. боєголовок.

Раніше портал "Коментарі" писав, що Блінкен і Лавров вперше зустрілись з початку війни. Тоді американський дипломат озвучив три питання, які він обговорив з Лавровим.

Також "Коментарі" писали, що Медведєв отримав нову місію від Кремля. Російський політик очолить компанію по збору військових. До кінця року планує отримати 400 тис. солдатів-контрактників.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини