Головна Новини Світ Росія Лідери яких країн приїдуть до Москви на День Перемоги
commentss НОВИНИ Всі новини

Лідери яких країн приїдуть до Москви на День Перемоги

Три президенти та один прем'єр-міністр приїдуть до Володимира Путіна на 9 травня, щоб взяти участь у заходах до Деня Перемоги.

8 травня 2023, 15:00 comments2195
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Офіційно погодились прилетіти до Москви та взяти участь у заходах з нагоди Дня Перемоги в Росії три президенти: Токаєв, Рахмон та Жапаров, а також прем'єр-міністр Вірменії Нікол Пашинян. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на російські ЗМІ.

Лідери яких країн приїдуть до Москви на День Перемоги

Путін на Червоній площі поблизу Кремля. Фото з відкритих джерел

Першим, офіційно оголосив про приїзд до Кремля на 9 травня президент Киргизстану Садир Жапаров, який отримав запрошення ще у квітні. Тепер стало відомо, що ще два лідери приєднаються до Жапарова.

Прем'єр-міністр Вірменії Нікол Пашинян відреагував на запрошення Володимира Путіна та здійснить візит до Росії 8 травня, а 9 візьме участь у заходах на Червоній площі. Інший лідер азійської держави — президент Казахстану Касим-Жомарт Токаєв, через свого представника сповістив, що також здійснить робочі візити до Росії та візьме участь у параді, присвяченому до 78-ї річниці перемоги над Німеччиною.

Президент Таджикистану Емомалі Рахмон також отримав запрошення від російської адміністрації і заявив, що буде брати участь у заходах 9 травня у Москві.

Запрошення від Кремля отримали ще кілька країн СНД, зокрема президенту Туркменії Сердара Бердимухамедову. Однак в адміністрації президента не повідомили, чи погодився лідер країни приїхати до Кремля. 

Таким чином офіційно погодились приїхати на День перемоги до Москви президент Казахстану Касим-Жомарт Токаєв, президент Таджикистану Емомалі Рахмон, президент Киргизстану Садир Жапаров та прем'єр-міністр Вірменії Нікол Пашинян 

Раніше портал "Коментарі" повідмовляв, що Володимир Путін привітав лідерів СНД з 9 травня, однак одного президента не згадав.

Також "Коментарі" писали про акт капітуляції Німеччини, який був підписаний 7 травня. Однак у європейських країнах день закінчення Другої світової війни відзначають 8 або 9 травня.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини