Головна Новини Світ Росія МЗС Росії відреагувало на розширення НАТО до кордонів РФ
commentss НОВИНИ Всі новини

МЗС Росії відреагувало на розширення НАТО до кордонів РФ

Міністерство закордонних справ Росії відреагувало на повідомлення Столтенберга про приєднання Фінляндії до НАТО.

3 квітня 2023, 16:50 comments6174
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Генсек НАТО заявив, що Фінляндія офіційно приєднається до Альянсу 4 квітня. Таким чином Росія матиме близько 1300 км кордону спільного з НАТО. На таке становище відреагував заступник міністра закордонних справ РФ Олександр Грушко. Кремлівський чиновник заявив, що Росія вживе всіх необхідних заходів для військової безпеки. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на видання Sky News.

МЗС Росії відреагувало на розширення НАТО до кордонів РФ

Заступник очільника МЗС РФ Олександр Грушко. Фото з відкритих джерел

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг повідомив, що на 74 річницю НАТО буде піднято і фінський прапор. Таким чином скандинавська країна стане 31 членом військового альянсу. Заступник міністра закордонних справ Росії Олександр Грушко повідомив, що його країна повинна буде вжити необхідних заходів для безпеки в регіоні.

"Ми будемо посилювати наш військовий потенціал на західному і північно-західному напрямках. У разі розгортання у Фінляндії сил і засобів інших членів НАТО ми вживатимемо додаткових заходів для надійного забезпечення військової безпеки Росії, — заявив представник МЗС Російської Федерації.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв про британського військового аналітика з питань оборони Майкла Кларка, який впевнений, що Путіна надзвичайно турбує розширення НАТО. Саме перспективу вступу України до військового альянсу російський диктатор називає однією з причин нападу, заявляючи про демілітаризацію країни. Кларк говорить, що вступ Фінляндії величезна дипломатична помилка Путіна, яку він сам спровокував через війну в Україні.

Також "Коментарі" писали про сестру Кім Чен Ина, яка звинувачує Україну у "безрозсудній ядерній мрії".



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://news.sky.com/
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини