Головна Новини Світ Росія На що сподівається Путін від НАТО
commentss НОВИНИ Всі новини

На що сподівається Путін від НАТО

Кремлівський лідер затягує війну в Україні з надією, що НАТО дасть задню

4 квітня 2023, 21:11
Поділіться публікацією:

Стратегічно президент РФ Володимир Путін давно програв — хорошого виходу із ситуації у нього не залишилося. Він підвищуватиме ставки і затягуватиме війну проти України. Про це в Телеефірі заявив народний депутат України, голова постійної делегації України в Парламентській асамблеї НАТО Єгор Чернєв, пишуть "Коментарі".

На що сподівається Путін від НАТО

Путін думає, що НАТО здасться першим

“У руках у Володимира Путіна безвихідна ситуація, з якої хороших рішень і хороших виходів у нього немає. І він це розуміє. І це розуміння веде його до того, що він намагатиметься підвищувати ставки. І він намагатиметься затягувати цю війну, думаючи, що Альянс здасться першим і скаже: “Ну, давайте вже сідати за стіл перемовин і щось вирішувати”. Звичайно, стратегічно він програв давним-давно. Стратегічно він програв тоді, коли в нього не вийшов бліцкриг. Після цього стало зрозуміло, що жодних значущих успіхів на полі бою в нього не буде. Після того, як сформувався “Рамштайн”, стало зрозуміло, що не буде Захід йти назад, відмовлятися від допомоги”, — сказав він.

А після рішення НАТО влітку торік про те, що вони запрошують Швецію і Фінляндію до Альянсу, це, за словами нардепа — взагалі повне фіаско.

“А ви пам’ятаєте, як на це відреагували Пєсков і Кремль, сказавши, що “ну, це, загалом, хочуть, нехай приєднуються, нам це нічого не загрожує”. Ясна річ, і Фінляндія зі Швецією теж розуміють прекрасно, що не було б війни в Україні, реакція була б зовсім іншою. Був би шантаж, були б погрози, все, що завгодно, було б стягування військ до кордонів із Фінляндією. Тому тут, звісно ж, зрозуміло, що стратегічний програш Путіна на геополітичній карті сьогодні фіксується підняттям прапора Фінляндії на флагштоку в штаб-квартирі НАТО. Скоро ще й Швеція. І збільшення кордону на 1 340 км разом зі шведським по воді, це, звичайно ж, назвати якоюсь перемогою точно неможливо”, — каже Чернєв.

Тому що, нагадав він, повномасштабне вторгнення до України починалося з ультиматуму Росії до НАТО відійти на кордони 1997 року.

“І Кремль реально думав про те, що це можливо, що вони настільки недооцінювали НАТО, настільки недооцінювали Захід, думали, що вони слабкі й не хочуть і не можуть і не будуть допускати будь-якої війни, що ось вони зараз зберуться, заберуть усі свої озброєння і відсунуться на кордони 1997 року. Але, бачите, вийшло зовсім по-іншому. І я думаю, що до 1 340 км додадуться ще понад 1,5 тис. українського кордону, який буде теж кордоном НАТО”, — підсумував Єгор Чернєв.

Нагадаємо, "Коментарі" писали, що американський генерал відповів, чи могла б Україна встояти у війні без допомоги США.

Йшлося на порталі "Коментарі", що у Пентагоні назвали головну потребу ЗСУ на полі бою.

Читайте також на сайті "Коментарі" – чи насправді Україна отримує західну військову допомогу вчасно.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини