Головна Новини Світ Росія Наришкін сказав, чи видасть Дуров Франції «чутливу інформацію»
commentss НОВИНИ Всі новини

Наришкін сказав, чи видасть Дуров Франції «чутливу інформацію»

У Росії висловили сподівання, що Дуров не видасть Заходу інформацію

27 серпня 2024, 17:33
Поділіться публікацією:

Мільярдер і засновник Telegram Павло Дуров не видасть західним країнам чутливу інформацію щодо соціальної мережі після затримання в Парижі, про це, зокрема, заявив директор Служби зовнішньої розвідки (СЗР) Росії Сергій Наришкін.

Наришкін сказав, чи видасть Дуров Франції «чутливу інформацію»

Павло Дуров

"Я дуже розраховую, що він цього не допустить", — сказав Наришкін.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що 24 серпня біля Парижа в аеропорту було затримано засновника Telegram Павла Дурова. Правоохоронні органи підозрюють його у відмиванні грошей, тероризмі, шахрайстві та інших злочинах. За ці звинувачення він може одержати до 20 років в'язниці. У відповідь адміністрація Telegram заявила, що Дуров невинний, оскільки компанія дотримується правил Євросоюзу.

При цьому "Коментарі" розповідали , що французькі правоохоронці затримали засновника Telegram Павла Дурова, і в цьому немає жодного політичного підтексту, про це у Твіттері повідомив президент Франції Еммануель Макрон.

Водночас, відомо, що Дурову інкримінують 12 злочинів, пов'язаних з адмініструванням Telegram. Основні звинувачення включають 6 пунктів , серед них, наприклад, за участь в адмініструванні Telegram для проведення незаконних операцій організованими групами , а також відмова надати правоохоронним органам інформацію, необхідну для розслідування .

При цьому політтехнолог Олег Постернак вважає Дурова одним із вдалих проектів російських спецслужб. Він упевнений, що Дуров видасть Франції всю інформацію, яку від нього вимагатимуть. "Зламати Дурова французи зможуть у два рахунки. Він сцикливий сибарит, що звик до розмірного розкішного пафосу, тому піде на співпрацю ще й доплатить", — вважає експерт.





Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://tass.ru/

Новини