Головна Новини Світ Росія Найближчі години будуть ключовими: у Британії зробили насторожуючу заяву про ситуацію в РФ
commentss НОВИНИ Всі новини

Найближчі години будуть ключовими: у Британії зробили насторожуючу заяву про ситуацію в РФ

У розвідці Британії вважають, що "Вагнер" має на меті дістатися Москви

24 червня 2023, 12:08
Поділіться публікацією:

Заколот ПВК "Вагнер" — найсерйозніший виклик російській державі, і найближчі години будуть ключовим у тому, як розвиватиметься ця криза. Як повідомляє портал "Коментарі", про це йдеться в оновленому звіті британської розвідки.

Найближчі години будуть ключовими: у Британії зробили насторожуючу заяву про ситуацію в РФ

Заколот у Росії. Фото: із відкритих джерел

У зведенні Міністерства оборони Великобританії ключове місце приділено протистоянню між ватажком ПВК "Вагнер" Євгеном Пригожиним та кремлівською верхівкою.

Там зазначили, що "вагнерівці" перейшли через російський кордон як мінімум у двох місцях, взяли під контроль військовий штаб у Ростові, а частина найманців рухається на північ через Воронезьку область і "майже напевно має на меті дістатися Москви".

Російські силовики, очевидно, не чинять належного опору "вагнерівцям".

"Найближчим часом лояльність російських сил безпеки матиме ключове значення для розвитку кризи. Це найсерйозніший виклик російській державі за останній час", — зазначають британські військові фахівці.

Зазначимо, ватажок ПВК "Вагнер" Євген Пригожин від словесної конфронтації з верхівкою Міноборони РФ в особі міністра Сергій Шойгу та керівника Генштабу Валерія Герасимова перейшов до активних дій. Пригожин звинуватив "міноборонівців" у ракетному ударі по тиловій базі "Вагнера", на вулицях російських міст з'явилася військова техніка, "вагнерівці" взяли адмінбудинки (зокрема міноборони) у Ростові, вимагаючи "голів" Шойгу та Герасимова. Що відбувається та чому? Видання "Коментарі" із цим питанням звернулося до експертів.

Читайте також на порталі "Коментарі" — заколот у Росії та зрада: диктатор Путін негайно звернувся до росіян.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини