Головна Новини Світ Росія Названо дві інтриги зустрічі Лукашенка з Путіним
commentss НОВИНИ Всі новини

Названо дві інтриги зустрічі Лукашенка з Путіним

За словами Лукашенка, більш глибоке зближення з Росією не зможе позбавити Білорусь суверенітету

9 вересня 2021, 10:34
Поділіться публікацією:

У четвер, 9 вересня, в Москві відбудуться переговори Олександра Лукашенка і глави Кремля Володимира Путіна. Відомо, що головною темою зустрічі буде продовження інтеграції Білорусі з РФ. Про це повідомляє "Радіо Свобода".

Названо дві інтриги зустрічі Лукашенка з Путіним

Олександр Лукашенко та Володимир Путін - фото з відкритих джерел

Зазначається, що ще минулого тижня Лукашенко запевняв, що подальше зближення з Росією не зможе позбавити Білорусь суверенітету. Самопроголошений глава Республіки заявляв, що країни будують свої відносини як дві суверенні держави.

Своєю чергою у білоруській опозиції день зустрічі Лукашенка з Путіним називають "важливим і досить небезпечним днем". Радник лідера опозиційного руху Світлани Тихановської Франак Вячорка називає дві головні інтриги переговорів:

"Білоруський диктатор зустрічається з Путіним. Дві основні інтриги: 1) чи підпише Лукашенко дорожню карту інтеграції; 2) чи надасть йому Кремль фінансову допомогу", — написав представник опозиції.

Нагадаємо, що політтехнолог, співзасновник Агентства моделювання ситуація Олексій Голобуцький вважає, що Лукашенко їздить до Москви, як правило, за грошима. За словами експерта, його режим економіку не витягує, а особливо після введення санкцій. Але і без них РБ постійно залежала від російської допомоги, енергоносіїв. Зараз же ця залежність стала тотальною. Щось там дивне відбувається. Чи то для Путіна не мають значення ці гроші, адже дає не свої, а бюджетні. І символічна присутність Лукашенка для Путіна важливіша, ніж будь-які гроші.

Раніше в матеріалі видання "Коментарі" повідомлялося, що Олександр Лукашенко заявив, що зовсім скоро армія Білорусі істотно зміцниться внаслідок постачання з дружньої Росії новітньої військової техніки.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини