Головна Новини Світ Росія Путін не поїде до Південної Африки, однак візьме участь у саміті БРІКС
commentss НОВИНИ Всі новини

Путін не поїде до Південної Африки, однак візьме участь у саміті БРІКС

Нова інформація про візит Путіна на саміт БРІКС до Південної Африки

19 липня 2023, 17:17
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Згідно з заявами адміністрації президента ПАР російський президент Володимир Путін не прилетить на саміт БРІКС. Його має замінити міністр МЗС РФ Сергій Лавров. У Кремлі підтвердили цю інформацію, однак заявили, що Путін візьме участь у саміті. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на російські ЗМІ. 

Путін не поїде до Південної Африки, однак візьме участь у саміті БРІКС

Президент Росії Володимир Путін. Фото з відкритих джерел

Президент Південної Африки Сиріл Рамафоса закликав Міжнародний кримінальний суд не арештовувати Путіна під час його візиту на саміт БРІКС до ПАР. Таке рішення Рамафоса пояснив тим, що боїться війни з Росією.

Згодом країни домовились, що Володимир Путін не полетить в африканську країну. Однак тепер у Кремлі заявили, що президент Росії візьме участь у саміті БРІКС.

"Путін вирішив взяти участь у саміті БРІКС у форматі відеоконференцій", — сказав речник Кремля Дмитрій Пєсков.

Нагадаємо, що з моменту рішення Міжнародного кримінального суду, який видав ордер на арешт президента Росії, Володимир Путін не залишав територію РФ, окрім візитів до свого найбільшого союзника Лукашенка в Білорусь. Перед цим Путін також брав участь саміті ШОС через відеозв’язок. Таким чином президент Росії підтверджує, що він боїться бути схопленим в інших країнах, а потім може постати перед судом за свої злочини.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Кремль відреагував на слова президента Південної Африки Сиріла Рамафоси про погрози з Москви щодо війни.

Також "Коментарі" писали про п’ять європейських союзників прийняли неприємне рішення для України. У список потрапили Угорщина, Польща, Словаччина, Румунія та Болгарія. 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://t.me/rian_ru/209383
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини