Головна Новини Світ Росія Оренбург йде під воду: у Путіна розводять руками та кажуть, що прогнози невтішні
commentss НОВИНИ Всі новини

Оренбург йде під воду: у Путіна розводять руками та кажуть, що прогнози невтішні

В Оренбурзі та області рівень води продовжує зростати

11 квітня 2024, 08:10 comments1497
Поділіться публікацією:

Як повідомляє портал "Коментарі", компанія Maxar опублікувала супутникові знімки наслідків затоплення в Оренбурзькій області РФ. У Кремлі вважають, що прогноз щодо повеней несприятливий і рівень води продовжить зростати.

Оренбург йде під воду: у Путіна розводять руками та кажуть, що прогнози невтішні

У РФ продовжує затоплювати Оренбург та область. Фото: MAXAR

Maxar опублікувала знімки кількох населених пунктів Оренбурзької області РФ, зокрема обласного центру, які затопило внаслідок сезонних повеней та прориву греблі у місті Орськ. Повінь продовжується вздовж багатьох річок та приток річки Урал.

Знімки були зроблені в період із 3 по 9 квітня 2024 року.

При цьому російські пропагандистські ресурси на кшталт "РІА-Новини" наводять слова прес-секретаря російського президента Дмитра Пєскова, який заявляє, що прогнози щодо повеней невтішні і рівень води продовжує зростати.

Вода приходить у нові регіони. За його словами, ситуація є дуже напруженою, проте російський диктатор Володимир Путін не планує відвідати постраждалі регіони. Він, за словами Дмитра Пєскова, постійно "отримує інформацію, координує роботу всіх гілок влади".

Читайте також на порталі "Коментарі" — ситуація стане ще гіршою. Росіяни закликали негайно покинути Оренбург.

Також видання "Коментарі" повідомляло – продовжуються масштабні повені в РФ – на Уралі та Поволжі. Жителі Орська, затопленого після прориву греблі, звинувачують владу у бездіяльності та недбалості, а їм у відповідь загрожують арештами. Ну, а "крайніми" у прориві греблі вирішили, схоже, зробити... гризунів. Чи можуть протести з тих чи інших приводів стати масовими в Росії, яка витрачає мільярди на війну, але не на поліпшення ситуації в собі самій? Чи залишився у РФ такий важіль тиску на владу як "фактор вулиці"? Портал "Коментарі" із цими питаннями звернувся до експертів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини