Головна Новини Світ Росія Переполох у Курській області РФ: що тепер відбувається з російським рублем
commentss НОВИНИ Всі новини

Переполох у Курській області РФ: що тепер відбувається з російським рублем

Минулий тиждень рубль завершив сильним ослабленням позицій щодо провідних світових валют

12 серпня 2024, 15:52
Поділіться публікацією:

Російський рубль торгується на рівні 90,30 за долар. Це найнижчий рівень із кінця травня. За даними LSEG, у день рубль ослаб на 1,9%, втративши 6% від початку найбільшого вторгнення України на територію Росії. Як передає портал "Коментарі", про це пише The Telegraph.

Переполох у Курській області РФ: що тепер відбувається з російським рублем

Російський рубль. Фото: з відкритих джерел

Наголошується, що минулий тиждень рубль також завершив сильним послабленням позицій щодо провідних світових валют. У п'ятницю, 9 серпня, на позабіржовому ринку курс американської валюти становив 86,90 руб./$, що майже 1,3 руб. вище від значень кінця попереднього тижня. Ослаблення рубля пов'язані з зменшенням пропозиції валюти експортерами, за одночасного зростання попиту неї з боку імпортерів.

Близько $2,3 млрд у доларах та євро потрапили до Росії з березня 2022 року, коли США та ЄС заборонили експорт своїх банкнот. РФ вдалося обійти санкції, які блокують імпорт готівки Гроші транспортували до Росії із країн, включаючи ОАЕ та Туреччину, які не ввели обмежень на торгівлю з РФ.                                                                                         

Клієнти Московської біржі не зможуть повернути валюту з рахунків у Національному кліринговому центрі, який відповідає за реєстрацію угод. Кошти, які були передані у валюті, повертатимуть у рублях.            

Читайте також на порталі "Коментарі" – цифри вражають: скільки банкнот доларів та євро ввезли до Росії після введення санкцій.

Також видання "Коментарі" повідомляло – чи справді Путін усіх переграв: The Economist розповів, що відбувається з економікою РФ.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини