Головна Новини Світ Росія Після Фінляндії ще одна країна оголосила намір закрити кордон з Росією
commentss НОВИНИ Всі новини

Після Фінляндії ще одна країна оголосила намір закрити кордон з Росією

Норвегія оголосила про готовність слідувати крокам Фінляндії та закрити кордон з Росією.

23 листопада 2023, 10:37
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Прем'єр-міністр Норвегії Йонас Гар Стере заявив, що Норвегія готова закрити кордони з Росією у разі необхідності, як це зробила Фінляндія у листопаді. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на TV2.

Після Фінляндії ще одна країна оголосила намір закрити кордон з Росією

Норвегія може закрити кордон з Росією. Фото з відкритих джерел

Під час пресконференції журналісти запитали прем’єра Йонаса Гар Стере, чи існує ймовірність, що Норвегія закриє кордон з Росією за прикладом сусідньої Фінляндії. На це питання прем'єр-міністр Норвегії відповів, що такий крок можливий "у разі потреби". Йонас Гар Стере також додав, що Норвегія уважно стежить за міграційною кризою з боку Росії щодо Фінляндії.

Це вже не перша європейська країна, яка оголосила про можливий намір закрити кордон з РФ. В середині листопада Естонія також повідомляла про можливість заблокувати спільний російсько-естонський кордон.

Нагадаємо, що 16 листопада Фінляндія закрила кордон з Росією на чотирьох пунктах пропуску. Через тиждень уряд Фінляндії змінив своє рішення та закрив усі прикордонні пункти з Росією, крім одного. Фінляндія пояснює таке рішення спробами Росії створити міграційну кризу в країні.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Фінляндія направила війська до свого кордону з РФ. Причиною цього стали спроби російських прикордонників проштовхнути мігрантів на закритих пунктах пропуску. Фінські військові крім патрулювання такою будуть зводити додатковий захист на кордоні з Росією.

Також "Коментарі" писали про речницю МЗС РФ Марію Захарову, яка звинуватила Фінляндію у русофобії через закриття кордонів та демонстрації знищеного російського танка перед будівлею фінського уряду.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини