Головна Новини Світ Росія У ЦНС назвали країну, яку Росія хоче використати для покупки дронів
commentss НОВИНИ Всі новини

У ЦНС назвали країну, яку Росія хоче використати для покупки дронів

Росія шукає нові шляхи, щоб обійти міжнародні санкції. Кремль отримав попередню згоду на створення фіктивних компаній для виготовлення дронів в одній з країн Азії.

3 січня 2024, 11:44
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

У Кремлі намагаються обійти санкції, щоб отримати можливість закупляти електроніку та виготовляти безпілотники для ударів по Україні. Однією з країн з якою Росія хоче налагодити співпрацю може бути Узбекистан. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на Центр національного спротиву.

У ЦНС назвали країну, яку Росія хоче використати для покупки дронів

Росія хоче виготовляти дрони в Узбекистані. Фото з відкритих джерел

Як зазначили у ЦНС Володимир Путін 26 грудня під час зустрічі з лідерами країн СНД, мав розмову з керівництвом Узбекистану. За підсумками якої оголошено домовленості щодо співпраці зі створення компаній на території Узбекистану, які будуть мати фінансування з Кремля.

"Фактично, створення фіктивних компаній для обходу росією міжнародних санкцій. А також підприємств для збору БпЛА, які складатимуть з іноземних електронних компонентів" — пояснюють у ЦНС мету таких домовленостей.

Таким чином Путін намагається обійти санкції проти Росії та залучити деталі для створення військової техніки.

"Надалі ці компанії експортуватимуть вироби та компоненти до низки російських оборонних підприємств. Зокрема, до “Казанського заводу "Электроприбор", "заводу Элекон", "Стелла-К" та інші", — вважає Центр національного спротиву.

Крім того, в планах Росії отримати радянські боєприпаси з Узбекистану й розширити створення фіктивних підприємств в країнах Центральної Азії, які будуть допомагати Москві обходити санкції.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Росія пригрозила Південній Кореї помстою. Речниця МЗС РФ Марія Захарова саме так відреагувала на нові санкції проти РФ.

Також "Коментарі" писали, що фіни забрали поїзди в РФ через санкції проти Росії. У Москві лютують через такі дії Фінляндії.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини