Головна Новини Світ Росія План Путіна спрацював: чи справді диктатор тепер зможе обійтися без мобілізації
commentss НОВИНИ Всі новини

План Путіна спрацював: чи справді диктатор тепер зможе обійтися без мобілізації

За інформацією ЗМІ, у Росії темп набору контрактників за рік зріс у шість разів

10 вересня 2024, 08:07 comments7597
Поділіться публікацією:

У Росії кількість осіб, які підписують контракти на службу в армії, за рік збільшилася більш ніж у шість разів. Як повідомляє портал "Коментарі", про це інформує видання "Важливі історії".

План Путіна спрацював: чи справді диктатор тепер зможе обійтися без мобілізації

Мобілізація в Росії. Фото: з відкритих джерел

Автори матеріалу зазначають, що лише за перше півріччя 2023 року одноразову виплату за підписання контракту отримали 26 тисяч 700 осіб, а у 2024 році за цей же період – 166 тисяч.

З великою вірогідністю, таке збільшення числа контрактників пов'язане з розміром виплат після підписання договору. Адже для того, щоб залучити росіян на війну, російська влада піднімає виплати за підписання контракту: у серпні 2024-го федеральна виплата зросла з до 400 тисяч рублів, а регіональні – в середньому вчетверо.

Читайте також на порталі "Коментарі" — колишній депутат Державної думи та російський опозиційний політик Геннадій Гудков поділився інформацією про підготовку до мобілізації в Росії. Він розповів про плани щодо кількості призовників у новій хвилі мобілізації.

"Хоча точних даних я не маю, відомо, що деяким військкоматам у містах поставили завдання. Розмах плану виглядає дилетантським – планують мобілізувати близько 800 тисяч людей чи навіть більше. Але джерела повідомляють, що військкомати, ймовірно, не зможуть виконати це завдання через надто короткі терміни. Військкомати вже заявляють: ми не можемо впоратися з такою кількістю. Їх потрібно годувати, постачати обмундируванням і ночівлею. Куди всіх цих людей подіти? Нереальні терміни та цифри", – повідомив Гудков.

Колишній депутат наголосив, що цифри справді великі.

Також видання "Коментарі" повідомляло – ВСУ на Курщині: про що говорить реакція росіян, чи Путін оголосить нову хвилю мобілізації.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини