Головна Новини Світ Росія По всій території Росії залунали сирени: яка причина
commentss НОВИНИ Всі новини

По всій території Росії залунали сирени: яка причина

Житлі Москви, Санкт-Петербурга та інших міст Росії почули звуки сирен про надзвичайну ситуацію.

4 жовтня 2023, 11:17
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

О 10:43 у Москві, Санкт-Петербурзі та інших населених пунктах по всій території Росії прозвучали сирени. Таким чином МНС РФ провели перевірку системи сповіщення надзвичайної ситуації для населення. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на російські ЗМІ.

По всій території Росії залунали сирени: яка причина

По всій території Росії увімкнули сирени надзвичайної ситуації. Фото з відкритих джерел

4 жовтня Росія провела загальнонаціональне випробування своїх систем оповіщення про надзвичайні ситуації. До цієї системи оповіщення входить ввімкнення сирен та перерва телеефіру для попередження населення про  можливу небезпеку, що насувається.

Тест був вперше проведений у 2020 році. Нова ініціатива вимагає від влади проводити подібні тести двічі на рік для аудиту системи.

"Система оповіщення призначена для своєчасної передачі сигналу населенню у разі виникнення загрози або надзвичайної ситуації природного або техногенного характеру",  – йдеться у повідомленні МНС РФ.

Міністерство надзвичайних ситуацій вказує росіянам, що під час звуку сирен потрібно увімкнути телевізор або радіо та отримати інформацію про ситуацію.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Росія намагається використати конфліктні ситуації та інциденти між двома балканськими країнами, щоб відвернути увагу від війни в Україні.

Також "Коментарі" писали, що у росіян залишився лише один спосіб потрапити до Європи на автомобілях. 3 жовтня Норвегія долучилась до санкцій проти Росії та ввела заборону на в'їзд для автомобілів з російськими номерами. Раніше до цього долучились країни Балтії, Фінляндія, Польща та інші країни. Таким чином росіянам потрібно проїхати через Грузію та Туреччину, щоб потрапити до Європи на власних автомобілях.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини