Головна Новини Світ Росія Про що говорить реакція Путіна на рейд Бєлгородщиною – що починають усвідомлювати росіяни
commentss НОВИНИ Всі новини

Про що говорить реакція Путіна на рейд Бєлгородщиною – що починають усвідомлювати росіяни

Іміджевий провал Кремля у Бєлгородській області тепер намагаються прикрити указами та гучними заявами

29 травня 2023, 13:55 comments1941
Поділіться публікацією:








Майже через тиждень після рейду Бєлгородщиною російських військових, які протистоять путінському режиму, диктатор РФ дозрів для указу про посилення охорони кордонів. Про що говорить така, м'яко кажучи, запізніла реакція? Чого чекати далі? Видання "Коментарі" із цими питаннями звернулося до експертів.

Про що говорить реакція Путіна на рейд Бєлгородщиною – що починають усвідомлювати росіяни

Володимир Путін. Фото з відкритих джерел

Війна приходить через російський телевізор у все більшу кількість російських будинків

Керівник Центру стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки експерт-міжнародник Ігор Соловей поділився такою думкою:

"Дії російської опозиції у Бєлгородській області – іміджевий провал Кремля. Який показав немічність центральної влади і ФСБ (прикордонники – у тому структурі). На цьому, до речі, вирішили відігратися військові – швидко організувавши незручну показуху із зачистки з генералом Лапіним: його піший похід без зброї, матюки "підбадьорювання" та заклики "Вперед, за батьківщину!" вже стали мемом. Цей провал, зрозуміло, намагаються прикрити. Або указами, на кшталт спрямованих на посилення охорони кордону. Або заявами на кшталт "щоб забезпечити безпеку прикордонних регіонів потрібно взяти Харків" (відзначився губернатор Бєлгородської області В'ячеслав Гладков). Що наочно демонструє російську думку: окрім експорту хаосу на інші території, Росія ні на що не здатна".

Водночас, зазначає експерт, озброєні сутички на території самої РФ мають ще й інше значення (а не лише демонстрацію некваліфікованості кремлівської влади).

"Кремлівські медіа не можуть ігнорувати ці інциденти, тому війна приходить через російський телевізор до дедалі більшої кількості російських будинків. І завдяки цій істерії все більше російське суспільство відчуває на собі негатив війни", – констатує Ігор Соловей.

У РФ нарешті почали усвідомлювати – наслідки нападу на Україну повертаються до країни-агресора

На думку експерта з питань національної безпеки та оборони, учасника програми Україна-НАТО Катерини Коваль, реакція на бєлгородський рейд з боку керівництва РФ демонструє, що всередині цієї держави, всередині її військової, силової структури, все стало дуже хитким. Насамперед, через успіхи української армії (тактичні, стратегічні) та провалів армії окупаційної.

"Наказ про посилення охорони російських кордонів – чіткий сигнал про те, що в РФ нарешті почали усвідомлювати – наслідки нападу на Україну повертаються до країни-агресора. Про це говорять і явно не випадкові вибухи по всій Росії, і тепер уже очевидні бойові дії на її території за участю її ж громадян. Очікується, що почнуть все частіше проявляти себе антипутінські, антиузурпаторські рухи", – прогнозує Катерина Коваль.

Крім того, зазначає вона, посилення охорони кордонів країни-агресора – це підтвердження успішності бєлгородського рейду, явний страх, що подібні продовжуватимуться (а вони будуть – і про це вже заявлено). І страх, що в якийсь момент це можуть бути вже не легкоозброєні "Російський добровольчий корпус" (РДК) і Легіон "Свобода Росії" (ЛСР), що складаються зі справжніх патріотів Росії, які виступають проти путінського режиму, а – потужно озброєні ЗСУ. З усіма…

"Кремль боїться, що дедалі явніше громадянське протистояння охопить усю Росію. Але механізм уже запущено, точку неповернення пройдено. Ми бачимо, що багато російських громадян вже почали усвідомлювати, що удари по Україні призводять до реакції у відповідь. І що путінська агресія починає розвертатися всередину. Таке поступове протверезіння призводить і до цілком логічної думки, що авторитарний, агресивний режим став загрозою для РФ. Що безпечно себе зараз не можна почувати ніде. Що не просто так цивілізований світ став на бік України у цьому протистоянні. Що росіяни перетворилися на ізгоїв практично скрізь, крім країн із подібними авторитарними режимами. І що виходом із ситуації може бути лише знесення нинішньої російської влади, визнання помилок та їх спокута", – констатує експерт.

Читайте також на порталі "Коментарі" — чому Казахстан звуть до союзної держави – чим пояснити гру Кремля з ядерною зброєю.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://comments.ua/
comments

Обговорення


Новини