Головна Новини Світ Росія Про що говорять нові страшилки та заяви Путіна – на кого це розраховано
commentss НОВИНИ Всі новини

Про що говорять нові страшилки та заяви Путіна – на кого це розраховано

Через провал планів щодо України Путін починає лякати світ, чим завгодно, в тому числі - ядерною катастрофою

17 червня 2023, 12:10
Поділіться публікацією:

Російський президент Володимир Путін продовжує вражати своєю неадекватністю. Після низки божевільних заяв, зроблених ним 13 червня на зустрічі з так званими "військорами", диктатор відзначився новою порцією і 16 червня на Петербурзькому міжнародному економічному форумі (ПМЕФ), який власне до економіки ставлення мав мало. Серед іншого, він знову почав брязкати ядерною зброєю, відповівши на пропозицію країн НАТО щодо її скорочення – "Хрін вам". Крім того, зробив натяк, що росіяни можуть ударити по аеродромах Альянсу, якщо там розташовуватимуться винищувачі F-16, які незабаром, з навченими українськими пілотами, можуть розпочати участь у бойових діях в Україні. А ще Путін примудрився назвати українського президента Володимира Зеленського "ганьбою єврейського народу", за що вже нарвався на критику світової єврейської спільноти. Про що говорить цей потік відвертого марення від людини, яка стоїть біля керма Росії? Портал "Коментарі" із цим питанням звернувся до експертів.

Про що говорять нові страшилки та заяви Путіна – на кого це розраховано

Володимир Путін. Фото: з відкритих джерел

У такому показному божевіллі Путіна є якась раціональна основа

Політичний експерт Сергій Таран пояснює, що так звана "спеціальна військова операція" (війна Росії проти України та демократичного світу) йде явно не за планом. А для Путіна провал його намірів щодо України означає смерть. Причому фізичну, акцентує експерт.

"Очікування від т.зв. "СВО" у росіян були дуже високими. І цю планку завищив Путін. Причому не лише щодо того, що росіянам вдасться зробити в Україні. Нагадаю, що він також вимагав від НАТО ні багато, ні мало вигнати з блоку ті країни, які увійшли туди після 1997 року. А Україну просто збирався окупувати, прикриваючи це такими словами як "демілітаризація" та "денацифікація". Але плани – впали, обіцянки – не виконуються. І вже зрозуміло, що ніколи не виконаються. Розуміючи це, Путін починає лякати світ чим завгодно. У тому числі – ядерною катастрофою, – зазначає Сергій Таран. — Звичайно, він виглядає божевільним. Особливо в очах Заходу. Але це його теж задовольняє".

За путінською логікою, продовжує експерт, якщо Захід вважатиме його божевільним, з ним, з переляку, можуть домовлятися. За принципом — краще дати йому, що хоче, аби не стало гірше.

"Тож у такому показному божевіллі є якась раціональна основа, – наголошує Сергій Таран. – Але Захід цю гру давно розкусив. Адже Кремль уже окреслював "червоні лінії" — і щодо постачання Україні бронетехніки, і сучасних засобів ППО (які, до речі, є частиною ядерних сил стримування в будь-якій країні), і натовської бойової авіації. І в ракурсі того, що не можна атакувати Крим та територію РФ. Однак ми отримуємо сучасне озброєння. А "бавовна" у Криму та на території власне РФ стала вже скоріше правилом, ніж винятком. Тобто всі ці погрози, навіть нібито переміщення ядерного озброєння до Білорусі, світ уже не лякають. І найкращими ліками від путінського божевілля стають перемоги ЗСУ на полі бою, а також тотальний ігнор із боку Заходу чергових кремлівських страшилок. Підкріплювати все це треба тотальною ізоляцією особистого Путіна (політико-дипломатично) і всієї РФ (економічно)".

Путіна намагаються і намагатимуться усунути – публічно та не особливо публічно

Експерт Українського інституту політики Микола Спіридонов розмірковує так:

"Путінський потік абсурду, потік свідомості означає, що він розуміє – Росія війну програє. Залишається блефувати і залякувати, сподіваючись за допомогою цього вийти на якісь міжнародні домовленості, які більш-менш влаштовують Кремль".

Тим часом, продовжує експерт, у Росії ми спостерігаємо боротьбу за владу. На його думку, всі ці рухи тіла Пригожина, Кадирова, низки інших фігурантів, демонструють, що війна йде і міжкланова, внутрішньоросійська.

"Путіна намагаються і намагатимуться усунути – публічно та не особливо публічно. Не зовсім зрозуміло, щоправда, наскільки притомні люди можуть прийти йому на зміну. Але боротьба за владу в РФ явно загострилася, вважає Микола Спіридонов. – З огляду на те, що й міжнародні еліти розуміють тепер небезпеку Путіна, вони також докладатимуть зусиль для його усунення. Робота в цьому напрямку продовжується – і точно увінчається успіхом".

Щодо путінського випаду, ніби Зеленський є "ганьбою єврейського народу", на це, нагадує експерт, відреагували не лише міжнародні єврейські структури, а й головний рабин України – Моше Реувен Асман. Він чітко дав зрозуміти, що євреї пишаються Зеленським, його зусиллями щодо захисту України.

"Путін, як у нього часто буває, заліз зовсім не в свою тему, навів хибні аргументи, налаштував проти себе ще й євреїв, оскільки його заяви пахнуть антисемітизмом, – наголошує Микола Спіридонов. – У Всеукраїнському єврейському діловому клубі "Ехад Мішелану", членом якого я є, ми ці путінські заяви також обговорювали. І зійшлися на тому, що це – повна втрата адекватності з боку людини, яка обіймає посаду президента РФ".

Добивати Путіна потрібно зсередини — і це справа рук самих росіян

Голова Інституту публічної політики та консалтингу (ІНПОЛІТ), політичний консультант Сергій Биков впевнений, що заяви Путіна вкотре підтверджують – він остаточно скотився у вигаданий ним же світ, де Росія – лідер і колиска цивілізації, Захід загниває та розпадається, а в Україні євреї-нацисти.

"Найбільш кричуща заява – це про "ганьбу єврейського народу", на що справедливо відповів і Головний рабин України, і міжнародні єврейські громади. Путін все більше стає схожим на Гітлера, копіює його звички та ідеологію. Весь світ пам'ятає, до чого така політика привела Гітлера та його країну. Путін має всі шанси закінчити так само", – вважає Сергій Биков.

На його думку, після всіх скоєних Росією військових злочинів і цих заяв світ повинен нарешті зрозуміти, що буйнопомішаний диктатор уже загнаний у кут – і його потрібно добивати.

"Але добивати його потрібно зсередини – і це справа самих росіян. Як відомо з історії останніх щонайменше 400 років, росіяни не пробачають своєму диктатору лише одне – поразку на полі бою. Тоді починаються відцентрові процеси, що виливаються у внутрішні війни. Наблизити цей процес може постачання Україні більшої кількості сучасної зброї, щоб ми могли якнайшвидше вигнати росіян зі своєї землі. Тоді процес усередині Росії запуститься на повну – і диктатор не зможе сховатись", – констатує експерт.

Читайте також на порталі "Коментарі" — війна в Україні: що найближчим часом чекати від Києва та Москви – чому напруга наростає.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини