Головна Новини Світ Росія Про що говорять нові вкидання російської пропаганди – з чим у Росії вимальовуються проблеми
commentss НОВИНИ Всі новини

Про що говорять нові вкидання російської пропаганди – з чим у Росії вимальовуються проблеми

Пропагандисти всіма силами намагаються обґрунтувати проблеми росіян на фронті

4 жовтня 2023, 15:00
Поділіться публікацією:

Російська пропаганда, схоже, має чергову кризу жанру. Так, філософ-нацист Олександр Дугін запропонував замінити західноєвропейські літери Z, O, V, що стали символами т.зв. "СВО", а ніж більш близькими росіянамНовий підручник історії, випущений у РФ з подачі Кремля і який став еталоном пропаганди, викликав обурення навіть відносно лояльної Угорщини, революцію якого 1956 року там називають "фашистською". А безкінечний шантаж застосувати ядерну зброю вийшов на нові рубежі, коли топ-пропагандистка Маргарита Симоньян запропонувала рвонути таку бомбу над російським Сибіром, щоб вивести з ладу всю радіоелектроніку на планеті. У Кремлі від такої ідеї вже відхрестилися, хоч без вказівки звідти Симоньян навряд чи вкидала б таке. Про що говорять останні досить сумбурні заяви та дії російських пропагандистів? Портал "Коментарі" із цими питаннями звернувся до експертів.

Про що говорять нові вкидання російської пропаганди – з чим у Росії вимальовуються проблеми

Дугін та Симоньян. Фото: із відкритих джерел

Пропагандисти намагаються чимось зайняти інформаційний порядок денний

Медіаексперт, член Ради з питань свободи слова за президента Володимира Зеленського, екс-заступник міністра інформполітики (з 2015 по 2016 рр.), радник міністра оборони України (2014-2015) Тетяна Попова поділилася такими думками:

"Справді, символи т.зв. "СВО" — Z, O, V — з самого початку були невдалі. Але міняти їх зараз нагадує кидання з вогню – та в багаття. Думаю, подібні пропозиції пов'язані з тим, що у росіян дедалі більше вимальовуються проблеми на лінії фронту. Пропагандисти це розуміють – і намагаються чимось зайняти інформаційний порядок денний. Мовляв, проблеми всі через те, що символи були неправильні".

Вкидання Симоньян щодо ядерного вибуху — продовження загальної тенденції на залякування Заходу саме таким апокаліптичним кроком, вважає експерт.

"Симоньян та їй подібні топ-пропагандисти не обіймають офіційної посади в уряді. Тому Кремль через них і вкидає купу всякої нісенітниці. Від якої сам потім відхрещується. Навіщо це робиться? Таким чином заміряється, на мій погляд, підтримка подібних ідей російським суспільством, а також страх Заходу перед такими страшилками. Схоже, не спрацьовує ні там, ні там", – наголошує Тетяна Попова.

Нові підручники історії – справжня пропагандистська агітка – викликали скандали не лише в Угорщині, а й у Чечні, Інгушетії, багато де, підкреслює експерт. Що не дивно. Адже Сталін там подається як абсолютно позитивний персонаж, депортації — як правильні кроки. І так далі…

"Україна, яка в цих підручниках подається чи не як осередок темряви, фашизму та нацизму (втім, як і колективний Захід) не реагує на подібне, бо "нема в кого говорити". Все це божевілля припиниться майже відразу після смерті путінського режиму. І такі підручники швидко стануть ганебним минулим. Наше завдання – допомагати ЗСУ, наближаючи падіння путінського режиму", – робить висновок Тетяна Попова.

Пропагандисти намагаються підвищувати градус

Політичний експерт, консультант з політичного та антикризового PR Тетяна Лупова вважає, що у лавах російських пропагандистів – явний збій із курсу.

"Чи то зламалася вертикаль, якою їм спускали тези, чи це осінь так впливає і посилює загострення. Але кожен почав вигадувати щось своє. А щоб привернути увагу і не втратити кількість переглядів, градус треба підвищувати весь час", – пояснює експерт.

Ось і з'являються, продовжує вона, то ідея підірвати ядерну бомбу над Сибіром, то змінити символи війни, яку в РФ наполегливо продовжують називати "спецоперацією".

"До речі, не знаю, як вам, а мені з приводу російських символів цієї війни спадає на думку лише одна ідея, один символ, який найкраще зобразить, що представники країни-агресора отримають у результаті, – зізналася Тетяна Лупова. – Можливо, Дугін це теж зрозумів".

Читайте також на порталі "Коментарі" — чи є ризик, що США відмовляться від підтримки України — що може вплинути на ситуацію.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://comments.ua/
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини