Головна Новини Світ Росія Путін готується оголосити мобілізацію, але є нюанс
commentss НОВИНИ Всі новини

Путін готується оголосити мобілізацію, але є нюанс

Експерти зазначили, що грошей у регіонах для мобілізації окупантів практично не лишилося

21 серпня 2024, 16:48
Поділіться публікацією:

Країна-агресор планує приховану мобілізацію. Вона просто необхідна з огляду на велику кількість втрат на фронті. Як повідомляє портал "Коментарі", такої думки дотримується редактор німецького таблоїду BILD Жанна Плауманн та військовий аналітик видання Юліан Рьопке.

Путін готується оголосити мобілізацію, але є нюанс

Мобілізація у Росії. Фото: з відкритих джерел

За міжнародними оцінками, з лютого 2022 року загинуло від 110 до 140 тисяч російських військових. Прагнення Володимира Путіна збільшити чисельність військ, що воюють в Україні, очевидно: чоловіків залучають високими виплатами, на сроковиків чинять тиск, щоб вони підписували контракти. Заступник міністра оборони України Іван Гаврилюк заявив, що Росія збільшила чисельність своїх військ в Україні з 400 тисяч осіб на початку року до 600 тисяч на даний момент, а до кінця року планує збільшити цю кількість до 800 тисяч військовослужбовців.

Проте кошти, які мають російські регіони набір контрактників, закінчуються.

"Назріває масштабна мобілізація. Є припущення, що Путін може використати наступ ЗСУ у Курській області, щоб закликати на службу більше росіян. Щоправда, зробити це, швидше за все, намагатимуться "без офіційного оголошення, таємно", — пишуть Плауманн та Рьопке.

Читайте також на порталі "Коментарі" — операція ЗСУ у Курській області триває вже понад тиждень. При цьому російські пропагандисти продовжують розповідати, наскільки важливо захищати рідну землю і що зараз як ніколи Росії потрібне єднання. При цьому чомусь черг у військкоматах Москви, Санкт-Петербурга та інших великих міст не видно. Про що говорить реакція звичайних росіян на те, що відбувається в їхній країні? Чи може Путін використати цей прорив як привід оголосити чергову хвилю мобілізації в РФ? Видання "Коментарі" із цими питаннями звернулося до експертів.

Також видання "Коментарі" повідомляло – на тлі подій у Курській області питання про нову мобілізацію до лав Збройних сил РФ на порядку денному не стоїть, повідомив член комітету Держдуми з оборони Віктор Заварзін.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини