Головна Новини Світ Росія Путін назвав важливу помилку часів СРСР
commentss НОВИНИ Всі новини

Путін назвав важливу помилку часів СРСР

Президент Росії вважає помилковим рішення СРСР вторгнутись в інші країни

12 вересня 2023, 17:55
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Президент Росії Володимир Путін критикує військові вторгнення Радянського Союзу в Чехословаччину та Угорщину. Російський диктатор заявив, що це була неправильна політика.

Путін назвав важливу помилку часів СРСР

Президент Росії Володимир Путін. Фото з відкритих джерел

Під час проведення Східного економічного форуму Володимир Путін відповів на питання ведучого каналу "Россия 24", щодо позиції країн Балтії, Угорщини та Чехії, які звинувачують СРСР у колонізації їх держав.

"Ця частина політики Радянського Союзу була неправильною і призводила лише до напруження у відносинах", — сказав Путін та додав, що "не можна робити нічого, що прямо суперечить інтересам інших націй".

Далі Путін заперечив, що Росія є колоніальною країною та заявив, що міжнародні зв’язки з іншими державами "будуються на принципах рівноправності та готовності надати допомогу".

Ймовірно заяви Путіна розраховані на суспільні настрої у Словаччині та Угорщині. У першій країні опозиційна партія SMER Роберта Фіцо має шанси перемогти на дострокових виборах, які відбудуться у вересні. Аналітики зазначають, що тоді Словаччина може взяти проросійський курс. Тоді як в Угорщині керує Віктор Орбан, який, попри війну в Україні, продовжує співпрацю з Росією.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Володимир Путін розповів для чого почав війну в Україні і хто це оцінить. А очільник міністерства закордонних справ Росії Сергій Лавров назвав перший крок для початку мирних переговорів щодо завершення війни. 

Також "Коментарі" писали про прем'єр-міністра Угорщини Віктора Орбана, який йде шляхом Путіна. Угорський лідер заявив, що планує керувати країною ще багато років.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини