Головна Новини Світ Росія Путін підписав указ про призов на військову службу: скільки нових солдатів піде в армію РФ
commentss НОВИНИ Всі новини

Путін підписав указ про призов на військову службу: скільки нових солдатів піде в армію РФ

Володимир Путін підписав новий указ, який долучить до армії Росії понад 150 тисяч осіб, які стануть новими силами у війську РФ.

31 березня 2024, 12:05
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Президент Росії Володимир Путін підписав новий указ на військову службу у Росії, який передбачає залучення близько 150 тис. росіян до армії РФ. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на російські ЗМІ.

Путін підписав указ про призов на військову службу: скільки нових солдатів піде в армію РФ

Путін підписав указ про призов на військову службу. Фото з відкритих джерел

Новий указ про призов на військову службу у Росії Путін підписав 31 березня, який набирає чинності з дня його офіційної публікації.

"З 1 квітня по 15 липня на строкову військову службу в Російській Федерації буде призвано 150 тис. осіб віком від 18 до 30 років", — йдеться в указі про весняний призов, опублікованому на державних ресурсах РФ.

Путін підписав указ про призов на військову службу: скільки нових солдатів піде в армію РФ - фото 2

Путін підписав указ про призов на військову службу у Росії

За новими положеннями, які набули чинності від початку цього року, обов’язковій військовій службі підлягають громадяни Росії віком від 18 до 30 років. Винятком будуть особі, які зараховані в запас віком 28 та 29 років, а також ті, яким 27 років виповнилось до кінця 2023 року.

Указ також наказує звільнити від військової служби: солдатів, матросів, сержантів і боцманів, у яких закінчився строк служби за призовом.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Росії 31 березня крім указу про призов на військову службу ухвалили також запровадження режиму контртерористичної операції в одному з регіонів РФ.

Також "Коментарі" писали про президента США Джо Байдена, який образливо висловився про російського диктатора Володимира Путіна. Під час виступу перед своїми прихильниками Байден назвав президента Росії "м'ясником", вказуючи, що той кидає свій народ на війну в Україні де гинуть сотні тисяч росіян.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини