Головна Новини Світ Росія В одному з регіонів Росії ввели режим контртерористичної операції
commentss НОВИНИ Всі новини

В одному з регіонів Росії ввели режим контртерористичної операції

Росія шукає причетних до терористичної діяльності та ввела режим контртерористичної операції в Дагестані.

31 березня 2024, 11:30
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Росія ввела режим контртерористичної операції (КТО) у двох містах Дагестану – Махачкалі та Каспійську. Головна мета таких дій, як заявляють силові структури Росії, це боротьба з екстремізмом та тероризмом. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на російські ЗМІ.

В одному з регіонів Росії ввели режим контртерористичної операції

В Росії ввели режим контртерористичної операції. Фото з відкритих джерел

Інформаційний центр Національного антитерористичного комітету РФ (НАК) повідомив, що у Махачкалі та Каспійську введено режим контртерористичної операції. За їх інформацією силовики з ФСБ заблокували у кількох будинках цих міст осіб, які можуть бути причетні до терористичної діяльності. 

Режим контртерористичної операції – це особливий режим у РФ, який передбачає посилену охорону громадського порядку, активну перевірку документів, а також пошуки осіб, які можуть бути причетні до теракту.

Минулий випадок оголошення режиму КТО в Росії стався 3 березня, коли російські спецслужби вели перестрілку у місті Карабулак Інгушетії. Тоді місцеві мешканці вели активну стрілянину проти російських правоохоронців. Конфлікт закінчився ліквідацією шістьох бойовиків впродовж 24 годин.

До цього режим контртерористичної операції вводився також у Бєлгороді. У травні російські добровольці з РДК перетнули кордон та вели активні бойові дії на території РФ. Також режим КТО вводився в червні минулого року у Москві та Воронежі, коли відбувся бунт Євгенія Пригожина.

Найдовший період КТО існував у Росії з 1999 року по 2009. Тоді режим контртерористичної операції був пов'язаний з чеченськими війнами та протистоянням чеченців з росіянами. Крім того, КТО активно вводився росіянами по всьому Кавказі, зокрема в Інгушетії, Дагестані, Кабардино-Балкарії.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв про те, чому ІДІЛ обрав саме Росію для теракту у Москві та як до цієї ситуації причетний Путін.

Також "Коментарі" писали про реакцію США на цинічні звинувачення Путіна та Захарової до нібито причетності України до терактів в РФ.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини