Головна Новини Світ Росія Путін принизив Китай одразу після візиту Сі Цзіньпіна
commentss НОВИНИ Всі новини

Путін принизив Китай одразу після візиту Сі Цзіньпіна

Після візиту Сі Цзіньпіна до Москви президент Росії Володимир Путін оголосив, що в майбутньому на території Білорусі буде розміщена ядерна зброя. Таким чином російський лідер проігнорував заяву лідера Китаю, яка звучала раніше.

28 березня 2023, 12:50
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Колишній посол США в Росії Майкл Макфол вважає, що президент Росії Володимир Путін знехтував проханнями китайського лідера Сі Цзіньпіна, коли оголосив про розміщення російської ядерної зброї на території Білорусі. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на американське видання Newsweek.

Путін принизив Китай одразу після візиту Сі Цзіньпіна

Сі та Путін у Москві. Фото з відкритих джерел

­Американський дипломат, який перебував послом у Росії Майкл Макфол стверджує, що зробивши оголошення про розміщення ядерної зброї в Білорусі принизив китайського лідера.

"І Путін, і Лукашенко принизили Сі. Пам’ятайте, Лука щойно був з розкішним державним візитом у Китаї. Сі тільки нещодавно побував у Москві. Не можу уявити, що це рішення сприймуть позитивно у Пекіні", — пише Майкл Макфол.

На думку колишнього американського посла, Росія таким чином проігнорувала спільну заяву Китаю та РФ, в якій йшлося, що обидві країни не планують розміщувати ядерне озброєння за межами своїх країн.

"Усі ядерні держави не повинні розгортати свою ядерну зброю за межами своїх національних територій, і вони повинні вивести всю ядерну зброю, розгорнуту за кордоном", — йшлося у спільній заяві Путіна та Сі, опублікованій за кілька днів до рішення президента Росії оголосити про розміщення тактичної ядерної зброї у майбутньому на території Білорусі.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що з'явилась реакція Китаю на розміщення російської ядерної зброї в Білорусі.

Також "Коментарі" писали, що Білорусь через три дні мовчання все ж таки відповіла на розміщення російського ядерного озброєння на своїй території.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини