Головна Новини Світ Росія Путін про санкції на їхні наслідки
commentss НОВИНИ Всі новини

Путін про санкції на їхні наслідки

Кремлівський «вождь» заявив, що міжнародні санкції, запроваджені через початок війни проти України, можуть мати "негативні" наслідки"

29 березня 2023, 17:47
Поділіться публікацією:

Російський президент Володимир Путін чи не вперше визнав негативний вплив світових санкцій на економіку РФ. Про це він заявив на нараді з російським урядом у режимі відеоконференції, пишуть "Коментарі".

Путін про санкції на їхні наслідки

Путін визнав, що санкції нашкодять Росії

"Санкції, запроваджені проти російської економіки, в середньостроковій перспективі справді можуть негативно позначитися на ній", – заявив Володимир Путін.

Очевидно, це визнання є зміною позиції глави Кремля. Путін з 2014 року говорив, шо Москва адаптується до нових економічних реалій, а запроваджені санкції начебто зашкодять лише західним економікам. Російська пропаганда постійно стверджувала, що запроваджені Заходом обмеження будуть нівельовані внаслідок "імпортозаміщення" і посилення співпраці з Китаєм та іншими країнами.

За висновками ж дослідження, яке провела Міжнародна робоча група з питань санкцій проти РФ, санкції працюють, але є можливість для їх посилення, при цьому 2023 рік може стати переломним в економічному впливі на агресора.

Нагадаємо, "Коментарі" писали раніше, що "смачненького" для Росії готує ЄС в черговому, 11-му, пакеті санкцій. Персональні і галузеві обмеження здебільшого мають торкнутися нафти, газу та атомної сфери.

Йшлося на порталі "Коментарі" і про те, що прессекретар президента Росії Володимира Путіна Дмитро Пєсков несподівано розвінчав міф про те, що Росія в Україні проводить спеціальну військову операцію. Рупор Кремля назвав події війною, що відбуваються в Україні, і заявив, що це "надовго".

Читайте також на сайті "Коментарі" – як зупинити рашистське "криваве доміно".

 

 

 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини