Головна Новини Світ Росія Путін публічно представив антизахідну коаліцію: які держави до неї входять
commentss НОВИНИ Всі новини

Путін публічно представив антизахідну коаліцію: які держави до неї входять

На святкування Дня Військово-морського флоту прибули представники 31 держави

29 липня 2024, 08:00 comments4317
Поділіться публікацією:

Російський диктатор Володимир Путін використав святкування Дня Військово-морського флоту, щоб спробувати сформувати антизахідну коаліцію з низки азіатських та близькосхідних країн. Як повідомляє портал "Коментарі", про це йдеться у звіті Інституту вивчення війни.

Путін публічно представив антизахідну коаліцію: які держави до неї входять

Володимир Путін. Фото: з відкритих джерел

Американські аналітики звертають увагу, що на параді у Санкт-Петербурзі взяли участь кораблі ВМС Китаю, Алжиру та Індії. При цьому присутніх представників країн було значно більше – 31 держава, серед яких Азербайджан, Венесуела, В'єтнам, Куба, Лівія, М'янма, Сирія, Катар, Об'єднані Арабські Емірати та країни Південної Африки.

Аналітики звернули увагу на те, що заступник міністра оборони РФ Олександр Фомін зустрівся з командувачем ВМС Народно-визвольної армії Китаю Ху Чжунміном та обговорив із ним співпрацю між країнами у військово-морській сфері.

Крім того, схожу зустріч він провів із командувачем ВМС М'янми Віном Хтейном. При цьому міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров зустрівся з міністром закордонних справ Малайзії Мухамадом Хасаном у Куала-Лампурі та домовився про розширення російсько-малайзійських дипломатичних контактів.

"Росія останнім часом активізувала співпрацю з низкою цих держав, включаючи Венесуелу, Кубу, Індію та В'єтнам", — додають експерти.

Читайте також на порталі "Коментарі" — Володимир Путін продовжує використовувати тактику брязкання ядерною зброєю для стримування Заходу та впливу на процес ухвалення рішень у його країнах. Про це йдеться у оновленому звіті Інституту вивчення війни (ISW).

Також видання "Коментарі" повідомляло – ядерні страшилки Путіна можуть втратити ефективність: на що може наважитися Британія.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини