Головна Новини Світ Росія Путін сказав, коли ухвалить рішення про визнання ЛНР та ДНР
commentss НОВИНИ Всі новини

Путін сказав, коли ухвалить рішення про визнання ЛНР та ДНР

Президент Росії Володимир Путін під час засідання Ради безпеки РФ не оголосив рішення про визнання самопроголошених республік на Донбасі

21 лютого 2022, 18:21
Поділіться публікацією:

Як уже повідомляв портал "Коментарі", нині у Росії відбулось засідання Ради безпеки, на якому одним з ключових питань було — визнання самопроголошених республік на Донбасі: ЛНР та ДНР незалежними одиницями. Трансляцію засідання вів російський телеканал "Росія 24".

Путін сказав, коли ухвалить рішення про визнання ЛНР та ДНР

Володимир Путін. Фото з відкритих джерел

Впродовж засідання Володимир Путін не озвучив свого рішення щодо визнання або не визнання самопроголошених республік  — ДНР та ЛНР. Проте він зробив іншу заяву — а саме, пообіцяв оголосити своє рішення до кінця цієї доби, 21 лютого. 

"Колеги, я вашу думку почув. Рішення буде прийнято сьогодні", — сказав президент РФ по закінченню засідання.

Нагадаємо, про визнання республік ЛНР та ДНР Путіна просили лідери сампроголошених республік, такі ж звернення до Путіна прийняли напередодні у російському парламенті. Також зазначається, що глави так званих "ЛДНР" просять передбачити у договорі про співпрацю між Росією та "республіками" можливість взаємодії в оборонній сфері.

Тим часом, в Україні міністр оборони Олексій Резніков наголошував на тому, що у разі такого визнання — це стане прямим порушенням територіальної цілісності та суверенітету України. 

Раніше "Коментарі" писали про те, що на Раді безпеки РФ Сергій Шойгу, який очолює міністерство оборони, звернувся до Володимира Путіна з коментарем щодо повернення Україні статусу ядерної держави. На його думку, такі заяви є вкрай небезпечними і до того ж не безпідставними. На думку російського міністра, в України є потенціал для нарощування запасів ядерної зброї, тому Росія повинна на це зважати. 

Тим часом у мережі з’явилось відео, де одіозний російський політик Жириновський натякає на дату початку війни Росії та України. Більше про це у матеріалі - Замовкнути й поважати Росію: Мережею шириться відео, де Жириновський називає дату "нападу" РФ на Україну

Читайте також: Парламент підготував звернення до Держдуми: про що там йдеться




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини