Головна Новини Світ Росія Путін ухвалив нову концепцію зовнішньої політики РФ: що задумав агресор
commentss НОВИНИ Всі новини

Путін ухвалив нову концепцію зовнішньої політики РФ: що задумав агресор

У концепції Кремль наголошує, що має підтримку таких великих держав як Китай та Індія

1 квітня 2023, 12:10 comments5400
Поділіться публікацією:

Російський президент Володимир Путін підписав указ про затвердження оновленої концепції основних напрямів зовнішньої політики РФ. Там прописані тези, які явно дають зрозуміти, що нова Холодна війна – у розпалі. При цьому аналітики Інституту вивчення війни (ISW) припускають, що спроби Путіна створити коаліцію проти Заходу провалилися, тому що китайський лідер Сі Цзіньпін відмовився приєднатися до такого блоку. Видання "Коментарі" запропонувало українським експертам проаналізувати те, що відбувається.

Путін ухвалив нову концепцію зовнішньої політики РФ: що задумав агресор

Володимир Путін. Фото з відкритих джерел

Кремль сподівається поламати світове сприйняття, що Росія – держава-терорист

Генерал-лейтенант, колишній заступник начальника Генштабу ЗСУ (2006-2010 рр.) Ігор Романенко поділився такою думкою:

"Документ, який підписав Путін, націлений насамперед на міжнародне виправдання. На внутрішнє – теж, але так. Найважливішим для Путіна був зовнішній вектор. Тому й зачитував голова МЗС Лавров".

Експерт нагадує, що в РФ ухвалили юридичні документи, які визначають, що міжнародне законодавство – другорядне, а російське – першочергове. І нова зовнішня концепція реалізує такі підходи.

"Наголошується, що Росія має можливості (і реалізовуватиме їх далі) – попереджати ті чи інші загрози своїй безпеці (у її розумінні). І з цією метою проводити дії як симетричні, так і асиметричні. Використовуючи весь потенціал, – зазначає генерал. – Приховано демонструється, що РФ не повністю ізольована. Так Кремль сподівається поламати світове сприйняття, що Росія – держава-терорист, держава-ізгой. У концепції наголошується, що має підтримку таких великих держав як Китай та Індія".

Внутрішній аспект спрямований на те, продовжує Ігор Романенко, щоб зацементувати думку "глибинного народу", що війна (у кремлівському трактуванні – "спеціальна військова операція") реалізується на користь РФ.

"І документ, який підписано, лише підтверджує такий підхід, – наголошує експерт. – Як вважає Путін, і у зовнішньополітичній діяльності, і щодо "СВО", все йде за планом. Думаю, і зовнішню, і внутрішню функцію цього документа суттєво розвіють, дезавуюють найближчим часом події, які відбуватимуться в Україні. А саме наші успіхи, підкріплені допомогою союзників, у боротьбі з агресором".

Ми бачимо черговий блеф, пил у вічі внутрішньому електорату

Політичний експерт Богдан Мірошников упевнений, що будь-яка концепція, яка виходить у РФ, будь-який папір, будь-який документ – нічого не варті.

"Для них це все – спосіб виправдати свої дії, свою агресію. У даному випадку оновлення основних напрямів зовнішньої політики не несе смислового навантаження. Все виглядає безглуздо. Нові перегони озброєнь? Нова космічна гонка? Ресурсів РФ немає. Вони не можуть навіть танки Т-62 – 800 штук – відновити у передбачувані терміни. Тому я вважаю, що ми бачимо черговий блеф, пилюку в очі внутрішньому електорату. Виключно для підігріву націоналістичного чаду та утримання населення у кліщах війни", – зазначає експерт.

За його словами, Кремлю важливо медійно тримати населення у страху, щоб не падала підтримка проведення війни, тотальної мілітаризації.

"Наша справа — продовжувати деокупацію своїх територій, не реагуючи на чергові пропагандистські вибрики країни-агресора", — резюмує Богдан Мірошников.

Читайте також на порталі "Коментарі" — ймовірність цьогорічної перемоги України: у США зробили тривожну заяву.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://comments.ua/
comments

Обговорення


Новини