Головна Новини Світ Росія Путін зібрався з візитом до Китаю: ЗМІ дізналися про подробиці
commentss НОВИНИ Всі новини

Путін зібрався з візитом до Китаю: ЗМІ дізналися про подробиці

Представники РФ та Китаю обговорили подальші дії

19 вересня 2023, 14:25
Поділіться публікацією:

Між міністром закордонних справ Росії Сергієм Лавровим та його китайським колегою Ван І відбулася розмова, під час якої дипломати обговорили зміцнення міжнародного співробітництва перед візитом президента Росії Володимира Путіна до Пекіна. Російський диктатор має прибути до Пекіна у найближчі тижні. Як повідомляє портал "Коментарі", про це пише "CNN".

Путін зібрався з візитом до Китаю: ЗМІ дізналися про подробиці

Путін та Сі Цзіньпін. Фото: з відкритих джерел

Зазначається, що обидві країни планують продовжувати скоординовано діяти на Генасамблеї ООН (ГА ООН), яка цього тижня відкрила нову сесію, а також інших самітах і зустрічах високого рівня.

"Перед обличчям односторонніх дій, гегемонії та конфронтації Китай та Росія повинні ... продовжувати зміцнювати стратегічне співробітництво ... та просувати розвиток глобального управління у напрямку більшої справедливості", — сказав Ван І, згідно з повідомленням МЗС Китаю.

Варто зазначити, що під час приїзду до Росії у березні цього року глава КНР офіційно запросив Путіна відвідати Китай.

Читайте також на порталі "Коментарі" — міністр закордонних справ Китаю Ван І приїхав із візитом до Москви, де зустрівся із главою МЗС РФ Сергієм Лавровим. У ході переговорів Ван І підкреслив, що погляди Китаю та Росії збігаються у врегулюванні війни в Україні та відрізняються від позиції США.

Також видання "Коментарі" повідомляло – після зустрічі вранці, 13 вересня, на космодромі "Східний", керівник Північної Кореї (КНДР) Кім Чен Ин та російський лідер Володимир Путін розпочали переговори. Враховуючи, що раніше з'явилися дані про те, що може бути укладено угоду щодо постачання до РФ зброї з КНДР, зустріч двох диктаторів має значення і в ракурсі продовження російсько-української війни. Експерти розповіли виданню "Коментарі", про що свідчить зближення Москви та Пхеньяну, до чого може призвести – і як на це реагувати Україні та демократичному світу.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини