Головна Новини Світ Росія Росія погрожує не лише Україні: про що говорять заяви спікерів Кремля – як зупинити Путіна
commentss НОВИНИ Всі новини

Росія погрожує не лише Україні: про що говорять заяви спікерів Кремля – як зупинити Путіна

Представники путінського режиму продовжують показувати, що Росія готова до підвищення ставок

7 липня 2022, 12:00
Поділіться публікацією:

Спікер російської Держдуми В'ячеслав Володін вирішив нагадати США, що Аляска була колись російською. І натякнув на її "повернення". А колишній російський прем'єр, екс-президент Дмитро Медведєв, який зараз займає посаду заступника голови Ради безпеки РФ, запевняє, що спроби на міжнародному рівні покарати Росію за її злочини можуть погано закінчитися для всього людства. Мовляв, не треба забувати, що Росія має ядерну зброю. Про що говорять такі заяви російських офіційних осіб? Чи здатний цивілізований світ жорсткіше відреагувати на все, що творить РФ? Портал "Коментарі" із цими питаннями звернувся до експертів.

Росія погрожує не лише Україні: про що говорять заяви спікерів Кремля – як зупинити Путіна

Володимир Путін. Фото з відкритих джерел

Заяви "розмовляючих голів" РФ не сприймаються натсільки серйозно, щоб їх вважати підняттям ставок

Політолог, конфліктолог Богдан Петренко вважає, що меседжі щодо Аляски та ядерної зброї мають двох споживачів: внутрішнього та зовнішнього.

"Щодо внутрішнього – російської аудиторії – такі заяви, в принципі, класичні. Суть: необхідність підтримувати уявлення, що Росія – мілітарна супердержава, яка може дозволити собі все, – пояснює експерт. – Підживлення імперських почуттів у населення особливо важливе на тлі того, що війна в Україні для Росії виявилася не такою успішною як планувалася з початку – і віра в суперпотужність похитнулася. Тому необхідно демонструвати, що РФ не боїться погрожувати іншій, справжній супердержаві – США".

Щодо зовнішнього споживача, продовжує Богдан Петренко, то у західних аналітичних центрах та центрах прийняття рішень цілком розуміють, що російську політику визначають не Медведєв і не Володін.

"Вони зараз – лише голови, які "говорять", на кшталт покійного лідера ЛДПР Жириновського. І такі заяви поки не сприймаються настільки серйозно, щоб їх вважати підняттям ставок. Більше того, – наголошує конфліктолог, – така політика може розцінюватись і з протилежного боку – як блефування гравця з поганими картами. Тобто, як вичерпування ресурсів Кремля зі спробою заходити з останніх козирів".

Єдиний спосіб зупинити Росію – це змусити її вести війну оборонного характеру та скинути врешті-решт режим Путіна

На думку політолога-міжнародника Георгія Кухалейшвілі, всі ці заяви говорять про те, що в умовах небажання політичних еліт Заходу серйозно втручатися в російсько-український конфлікт, давати українським військовим необхідну зброю в достатній кількості, влада Росії зробила висновок про політичну слабкість США та їхніх партнерів НАТО.

"У Кремлі сформувалося враження, що РФ може робити у міжнародних відносинах все, що їй заманеться, – і жодних зустрічних загроз не буде. На Заході домінують ліберальні голуби світу і цим користуються імперці-яструби в Росії, які мислять та діють категоріями 18-19 століття, коли російські царі теж проводили військову експансію та захоплювали території, – пояснює експерт. – Хоча, за нинішніх історичних умов та геополітичної ситуації у світі, у Америки з'явилася унікальна можливість знищити Росію, заволодіти її ресурсами і тим самим послабити Китай у Євразії".

Георгій Кухалейшвілі вважає, що якби адміністрація Байдена розпочала військову операцію на території Росії як відповідь на порушення прав людини в Україні та загрозу міжнародній безпеці – то можна було б знищити авіаударами та ракетними ударами всі підприємства військово-промислового комплексу РФ, порушити залізничне сполучення через її територію між Китаєм та Європою, знищити інфраструктуру для експорту російської нафти та газу до Китаю, а також за допомогою кібератак знеструмити всі населені пункти та вивести з ладу командні пункти для запуску ядерних ракет.

"Єдиний спосіб зупинити Росію – це змусити її вести війну оборонного характеру і скинути в кінцевому рахунку режим Путіна силовим шляхом, поставити країну під зовнішнє управління, ліквідувати її ядерну та високоточну зброю, хоче більшість росіян чи ні. Росія — це скажений собака, якого можна лише пристрелити, — упевнений експерт. – Так було вже у випадку з режимом Адольфа Гітлера в Німеччині, режимом Саддама Хуссейна в Іраку. У тих історичних реаліях Захід виконав роль санітара та поліцейського в одній особі. Але зараз такого санітара, на жаль, немає".

Читайте також на порталі "Коментарі" — "кадировці", як вірні головорізи Путіна розповіли, куди дійдуть, якщо Кремль їх не зупинить (відео).




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://comments.ua/
comments

Обговорення


Новини